Haal alles uit het voorjaar met de beste fietsstoeltjes

  • Geplaatst op
Haal alles uit het voorjaar met de beste fietsstoeltjes

Niets is leuker dan samen met uw kindje een fietstochtje maken, vooral nu het voorjaar zich aandient. Speciaal voor u zetten we graag de beste fietszitjes op een rij.

Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent dat we er weer lekker op uit kunnen met de fiets. Als je een kindje hebt, is er natuurlijk niets leuker om samen te gaan fietsen. Een goed fietsstoeltje is hierbij essentieel. In dit artikel lichten we daarom de beste voor- en achterzitjes voor u uit. Met deze topkwaliteit fietsstoeltjes weet u zeker dat u zich over de veiligheid en het zitcomfort van uw kleintje geen zorgen hoeft te maken.

 

Voorzitje of achterzitje
Allereerst is het van belang om te bepalen of u een voor- of achterzitje nodig heeft. Welk type zitje u nodig heeft, hangt af van de leeftijd en ontwikkeling van uw kind. Over het algemeen geldt dat een voorzitje geschikt is voor kleintjes vanaf ongeveer 9 maanden (als ze zelfstandig rechtop kunnen zitten) tot een jaar of 3. Is uw zoon of dochter 3 jaar of ouder? Dan kiest u voor een fietszitje voor achterop de fiets.

 

Betrouwbare voorzitjes van topmerken
Voorzitjes bevestigt u doorgaans aan de stuurpen van uw fiets. Het bevestigingsmateriaal is bij de meeste stoeltjes meegeleverd. Het voordeel van een fietsstoeltje voorop de fiets is dat u uw kindje in het zicht heeft en dus in de gaten kunt houden. Dit geeft een veilig gevoel. Let op, het is voor jonge kinderen vermoeiend om lang in een voorzitje te zitten. Het is aan te raden om het fietsen met uw kind in een voorzitje dus rustig op te bouwen.

 

We raden u graag twee veilige voorstoeltjes aan, die bovendien goed uit de test van de Consumentenbond kwamen:

 

Bobike One Mini
Dit slanke, hippe en betrouwbare voorzitje is al jaren één van de hardlopers op Fietsstoeltje.com. Het zitje biedt naast veiligheid ook voldoende zitcomfort. Met de Easy-Click gesp klikt u snel de gordel vast. De voetsteuntjes zijn heel handig in hoogte te verstellen.


Bobike Exclusive Mini
Dit stoere voorzitje beschikt onder andere over een ergonomisch dubbelwandig ontwerp, luxe gordels en een ‘stuurtje’ . Bij het ontwerpen van dit stoeltje is duidelijk aandacht besteed aan de details. Het stoeltje heeft dan ook niets voor niets de IF Design Award gewonnen.

 

Veilig achterop in een zitje van Yepp of Bobike
Voor achterzitjes geldt dat, net als onze voorzitjes, ze stuk voor stuk voldoen aan de gestelde Europese veiligheidsnormen. Dit betekent dat ze allemaal voorzien zijn van het EN 14344-keurmerk. Achterzitjes zijn doorgaans op twee verschillende manieren te bevestigen: op de bagagedrager of aan de zadelpen. Let dus bij aanschaf even goed op welk bevestigingssysteem op uw fiets past.

 

We raden u graag twee veilige achterstoeltjes aan, die bovendien goed uit de test van de Consumentenbond kwamen:

 

Yepp Maxi
Dit superveilige achterzitje is voorzien van een 5-puntsgordel met kindvriendelijke sluiting, spaakbescherming en reflectoren. Met de veiligheid van dit stoeltje zit het dus wel goed. Het zitje blinkt echter ook uit in zitcomfort.


Bobike One Maxi
Ook de Bobike One Maxi is, net als de Mini, een iconisch fietszitje. Het achterzitje met slank ontwerp zit comfortabel en is gemakkelijk op uw fiets te bevestigen (er is zowel een variant voor de bagagedrager als voor aan het frame). Gemaakt van duurzaam en kleurvast materiaal.

 

>>> Benieuwd naar ons complete assortiment fietszitjes en accessoires? Klik hier!

 

>>> Specifiek op zoek naar een fietsstoeltje voor op uw e-bike? Klik hier!

 

>>> Vergeet voor de veiligheid niet om een kinderfietshelm aan te schaffen!