Basil

Begin jaren zeventig begon voormalig eigenaar Nico van Balveren, destijds nog rijwieldetaillist, met de ontwikkeling en productie van verschillende modellen fietsmanden. Nico's vader én opa waren beiden overigens ook al rijwielhandelaar. In 1976 heeft Nico 'N. van Balveren Riet Import-Export' opgericht. De naam van het bedrijf is na enkele jaren gewijzigd in de merknaam Basil.

Het woord 'Basil' is een samentrekking van 'van BAlveren' en 'SILvolde' (Silvolde is de oorsponkelijke vestigingsplaats). Sinds 2001 is het bedrijf in handen van Marthijn van Balveren, zoon van Nico. Naast de traditionele fietsmanden heeft Basil ook een groot aantal fietstassen en dierenmanden op de markt. Kenmerkend aan de fietsaccessoires van Basil zijn de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de diversiteit in vormgeving.

Bagagedrager voor fietsstoeltje
Op Fietsstoeltje.com vindt u een langere bagagedrager om uw fietszitje te kunnen combineren met een fietstas. In onze andere webshop Fietsparadijs.com vindt u ook de vele andere fietsaccessoires van Basil.

Fietstassen en fietsmanden van Basil
Voor de kwalitatief hoogwaardige fietstassen en fietsmanden van dit Nederlandse merk verwijzen wij u graag naar onze andere webshops Fietsparadijs.com en Fietstas.com

 

Lees meer
Pagina 1 van 1