Fietszitje baby

Ook met uw baby kan het heerlijk zijn om samen te genieten van een fietstochtje. Maar vanaf wanneer mag een baby eigenlijk in een fietsstoeltje? Welke fietszitjes zijn geschikt? En hoe zit het met de veiligheid en het comfort van het stoeltje? Bij Fietsstoeltje.com geven we u graag wat meer informatie over fietszitjes voor baby’s en hoe oud een baby moet zijn om in een zitje plaats te mogen nemen. Ook hebben we voor u alle fietsstoeltjes die geschikt zijn voor baby’s in het overzicht hieronder bij elkaar gezet.

Welke fietszitjes zijn geschikt voor baby’s?
Onderaan deze pagina ziet u de fietszitjes die geschikt zijn voor baby’s. Zoals u kunt zien zijn het allemaal voorzitjes. Achterzitjes zijn meer geschikt voor oudere kinderen, terwijl voorzitjes gemiddeld genomen geschikt zijn voor kinderen vanaf 9 maanden tot een jaar of 3 (of tot een gewicht van 15 kg). In principe moet een baby dus 9 maanden oud zijn om in een fietsstoeltje mee te mogen op de fiets. Doorgaans kunt u ook als vuistregel nemen dat een baby in een zitje mag als hij of zij zelfstandig kan zitten. Als uw twijfelt kunt u het beste zelf even navraag doen (bij bijvoorbeeld het consultatiebureau).

Yepp Mini Black - fietsstoeltje vóór

Uw baby in een voorzitje – waar moet u op letten?
Als u een voorzitje aanschaft, zorg er dan voor dat deze voldoet aan de norm EN 14344. Op Fietsstoeltje.com voldoen alle voorzitjes aan deze norm. Dit betekent onder andere dat een fietszitje  geen scherpe onderdelen bevat, uw kleine niet ergens met een vingertje in vast kan komen te zitten en dat de gordel niet door uw kind zelf open te maken is. Lees ons kennisartikel met meer uitgebreide informatie over wat deze Europese veiligheidsnorm precies inhoudt.

De eerste keer in het voorstoeltje
Als u uw baby voor het eerst in het fietsstoeltje zet, let er dan op dat hij of zij nergens bekneld raakt en dat de vingertjes of voetjes niet tussen eventuele rem- of versnellingskabels kunnen komen. Als het goed is moeten bij EN 14344 goedgekeurde zitjes de rugleuning hoog genoeg zijn, zodat uw kindje comfortabel en veilig zit. Kijk ook of een zitje armleuningen heeft en oefen eens met het vastmaken van de veiligheidsgordel. 

Handige accessoires 
Voor uw baby kan een fietstochtje nog best een avontuur zijn. U zou kunnen beginnen met kleine tochtjes om uw baby zo te laten wennen aan het zitten in een fietsstoeltje. Het kan zijn dat uw baby in slaap valt tijdens het fietsen of hij of zij juist een beetje onrustig wordt. Als uw kindje in slaap valt, zou een slaaprol handig kunnen zijn. Zo valt uw baby tegen de slaaprol aan in plaats van bijvoorbeeld het stuur of uw fietsbel. U bouwt dus met een slaaprol een stukje extra veiligheid in en uw zorgt voor een stabielere slaaphouding. Als u uw baby wilt afleiden, is een toybar een handige accessoire.

 Bobike Windscherm Exclusive – Safari Chic                                             Bobike Kinderhelm Astronaut XS

 

Voor extra veiligheid en comfort: windscherm en fietshelm
Voor extra veiligheid en comfort van uw baby zou u een voorzitje uit kunnen breiden met een windscherm. Een windscherm zorgt ervoor dat uw kleintje veilig en droog zit. De meeste merken hebben bij hun voorzitjes bijpassende windschermen ontworpen. Zo bent u er van verzekerd dat het windscherm past, maar ook dat het scherm qua dessin past bij de look van het stoeltje.

Daarnaast zou u een fietshelm kunnen overwegen. Het is aangetoond dat het dragen van een fietshelm bij een val belangrijke trauma’s in de hersenen helpt voorkomen. Het aanschaffen van een kinderhelm is dus de moeite waard. We hebben voor baby’s speciale babyhelmen in het assortiment. Neem gerust eens een kijkje.

 

Lees meer
Filter uw producten
SALE Bobike ONE Mini Chocolate Brown
Bobike ONE Mini Chocolate Brown
Een nieuw ontworpen fietszitje, slank en hip: de Bobike ONE Mini is een duurzaam voorzitje van Hollands design. Het veilige stoeltje is dubbelwandig, waterafstotend en kleurvast (en behoudt zijn schoonheid). Lees verder, over onder meer het comfort!

€69,95 €56,95

Informatie
Bobike Exclusive Mini Urban Black
Een kinderzitje met ‘Exclusief’ in de naam! Bobike heeft al zijn kunde gebundeld in dit veilige, frisse fietsstoeltje, en aangevuld met veel extra’s. Dus ziet u hier een prijswinnend fietszitje (in het zwart) met stuurtje, luxe gordels en méér...
SALE Bobike ONE Mini Olive Green
Bobike ONE Mini Olive Green
Een nieuw ontworpen fietszitje, slank en hip: de Bobike ONE Mini is een duurzaam voorzitje van Hollands design. Het veilige stoeltje is dubbelwandig, waterafstotend en kleurvast (en behoudt zijn schoonheid). Lees verder, over onder meer het comfort!

€69,95 €56,95

Informatie
Urban Iki Front seat Bincho Black - Kurumi Brown
Elegant, compact, veilig. Verfijnd qua vorm, kleur en materiaal. Het voorzitje Urban Iki, zoals deze Bincho Black met Kurumi Brown, combineert Japanse roots met zen-achtig Dutch Design. Met veel zitcomfort én Click & Go. Voor uw eigen Iki gevoel...
SALE Bobike ONE Mini Urban Black
Bobike ONE Mini Urban Black
Een nieuw ontworpen fietszitje, slank en hip: de Bobike ONE Mini is een duurzaam voorzitje van Hollands design. Het veilige stoeltje is dubbelwandig, waterafstotend en kleurvast (en behoudt zijn schoonheid). Lees verder, over onder meer het comfort!

€69,95 €56,95

Informatie
Qibbel Voorzitje Basiselement - Antraciet
Een 100% geslaagd fietsstoeltje? Dat begint met een ijzersterk fundament. Voordat het stylen kan beginnen – een unieke eigenschap van de Qibbel – is er eerst dit basiselement: een voorzitje met onder meer een solide dubbele kunststof kuip.
Qibbel Voorzitje Basiselement - Wit
Een 100% geslaagd fietsstoeltje? Dat begint met een ijzersterk fundament. Voordat het stylen kan beginnen – een unieke eigenschap van de Qibbel – is er eerst dit basiselement in wit: een voorzitje met onder meer een solide dubbele kunststof kuip.
SALE Yepp Voorzitje Nexxt Mini Obsidian Zwart
Yepp Voorzitje Nexxt Mini Obsidian Zwart
Een veilig, stevig, comfortabel fietsstoeltje van Yepp. Deze Nexxt Mini is licht van gewicht, heeft een verstelbare vijfpuntsgordel, voetensteuntjes en een 'stuurtje'. Hij is geschikt voor kinderen vanaf 9 kg tot maximaal 15 kg.

€109,95 €83,95

Informatie
SALE Yepp Voorzitje Nexxt Mini Chocolade Bruin
Yepp Voorzitje Nexxt Mini Chocolade Bruin
Een fietsstoeltje voor voorop de fiets van Yepp. De Nexxt Mini is veilig, stevig, comfortabel en licht van gewicht. Hij heeft een verstelbare vijfpuntsgordel, voetensteuntjes en een 'stuurtje' en is geschikt voor kinderen vanaf 9 kg tot maximaal 15 kg.

€109,95 €83,95

Informatie
Urban Iki Front seat Bincho Black
Elegant, compact, veilig. Verfijnd qua vorm, kleur en materiaal. Het voorzitje Urban Iki, zoals deze Bincho Black, combineert Japanse roots met zen-achtig Dutch Design. Met bovengemiddeld zitcomfort én Click & Go. Voor uw eigen Iki gevoel...
SALE Bobike ONE Mini Urban Grey
Bobike ONE Mini Urban Grey
Een nieuw ontworpen fietszitje, slank en hip: de Bobike ONE Mini is een duurzaam voorzitje van Hollands design. Het veilige stoeltje is dubbelwandig, waterafstotend, kleurvast en behoudt zijn grijze schoonheid. Lees verder, o.a. over het comfort!

€69,95 €56,95

Informatie
Yepp Mini Ocean
De Yepp Mini biedt Kwaliteit met een grote K, zoals deze in oceaanblauw. Onder de fietszitjes biedt Yepp bovengemiddeld comfort en veiligheid. Dat is te zien aan vele details. Ook bij dit stoeltje vóórop de fiets voor kinderen tot en met 15 kilo.
*Incl. btw
Pagina 1 van 4