Fietszitje bagagedrager

Als u besluit een fietszitje voor achterop op de fiets aan te schaffen heeft u doorgaans keuze uit twee verschillende bevestigingsmethoden. Er zijn achterzitjes die u kunt bevestigen op de bagagedrager en achterzitjes die u kunt bevestigen aan de zadelbuis. Fietsstoeltje.com heeft uiteraard beide in huis. Of u nou kiest voor een achterzitje met dragerbevestiging of zadelbuisbevestiging, qua veiligheid maakt het niets uit. Welke type achterzitje bevestigd kan worden hangt af van uw fiets en uw persoonlijke voorkeur.

Wanneer kiezen voor fietszitje op de bagagedrager?
Een achterzitje voor op de bagagedrager past in principe op alle standaard fietsen met een bagagedrager die een minimum gewicht van 25 kg kan houden. Check dus voor aanschaf van een achterzitje altijd even of uw bagagedrager stevig genoeg is. U wilt natuurlijk geen ongelukken onderweg.

Yepp Maxi Ocean Easyfit

Bevestiging op de bagagedrager – hoe werkt het?
Een zitje voor op de achterdrager wordt doorgaans geleverd met een soort montage-frame dat u over uw bagagedrager plaatst. Dit montagesysteem heet bij elk type zitje weer anders. U bevestigt dit frame – wat er in feite uitziet als een mini bagagedrager- op de bagagedrager van uw fiets. Vervolgens klikt u het zitje op dit montageframe. Soms moet u het zitje dan nog even vastdraaien. Dergelijk systemen maken het erg gemakkelijk om een zitje op de fiets te plaatsen en van de fiets af te halen.

Easyfit-bagagedrager
Één van de meest populaire achterzitjes is de Yepp Maxi Easyfit. Dit type achterzitje kunt u echter alleen plaatsen op bagagedragers met een zogenaamde Easyfit window. Dit is in feite een soort montageframe zoals hierboven beschreven, maar deze wordt niet standaard meegeleverd met een Easyfit achterzitje. Sommige fietsen zijn bij verkoop al uitgerust met een Easyfit window. In dat geval kunt u het Yepp achterzitje wel gelijk plaatsen. Is dit niet het geval, dan kunt u los een Easyfit adapter aanschaffen. Aanschaf van een dergelijke adapter is ook handig als u een fietszitje op meerdere fietsen wil kunnen plaatsen.

Fietszitje met framebevestiging
U kunt kiezen voor een zitje met framebevestiging indien de bagagedrager van uw fiets niet stevig genoeg is voor het dragen van een fietszitje. Ook als uw fiets geen bagagedrager heeft of als het gewenste zitje niet past op uw e-bike met accu onder de bagagedrager, kan een fietszitje met framebevestiging uitkomst bieden.

 

Lees meer
Filter uw producten


Bobike Junior Classic Urban Black
Een slimme uitvinding. U heeft een multifunctionele bagagedrager óf een comfortabel achterzitje voor uw kind in de leeftijd tot 10 jaar (/35 kilo). Ingeklapt dan wel uitgeklapt, deze Bobike Junior Classic doet eigenlijk altijd wel dienst!
Qibbel 6+ Junior seat compleet
Een geheel eigen stijl hebben de fietsstoeltjes van Qibbel. Dit achterzitje is gemaakt voor kinderen van 6 tot 10 jaar en kan 35 kilo lichaamsgewicht aan. Een leuke kinderstoel met onder meer veiligheidsgordel en verstel- en inklapbare voetsteunen!
SALE Qibbel Achterzitje Air Bagagedrager Zwart-bruin
Qibbel Achterzitje Air Bagagedrager Zwart-bruin
Het Qibbel Air achterzitje is het lichtste fietstoeltje van Nederland. Het zitje heeft een stijlvol, uniek en ergonomisch design en biedt voldoende veiligheid en zitcomfort. Voor kinderen vanaf 9 maanden tot 6 jaar. Ook geschikt voor veel e-bikes!

€89,95 €79,95

Informatie
Yepp Maxi Black Easyfit
Superzacht, waterafstotend, spaakbescherming, reflectie, 5-puntsveiligheidsgordel, veel kindveiligheid, geïntegreerd slot. Alvast enkele eigenschappen van dit achterzitje! Deze Yepp Maxi betreft de variant in zwart, met Easyfit montage.
Polisport Groovy achterzitje CFS drager zwart/grijs
Elegant! Deze Polisport Groovy heeft een ontwerp dat zowel sierlijk is als ergonomisch. En ook qua veiligheid biedt dit achterzitje veel, op gedetailleerd niveau. De Groovy zoals deze in zwart met grijs past op haast elke drager, ook van de e-bike.
Polisport Achterzitje Bubbly Maxi+ CFS drager zwart/grijs
Achterzitje met extra aandacht voor comfort en veiligheid. Voor deze prijs! Typisch Polisport, dat met de Bubbly Maxi+ CFS een fietszitje voor achterop heeft gemaakt dat zonder gereedschap past op fiets en e-bike.
SALE Qibbel 6+ Junior seat compleet - Zwart-bruin
Qibbel 6+ Junior seat compleet - Zwart-bruin
Een geheel eigen stijl hebben de fietsstoeltjes van Qibbel. Dit achterzitje is gemaakt voor kinderen van 6 tot 10 jaar en kan 35 kilo lichaamsgewicht aan. Een leuke kinderstoel met onder meer veiligheidsgordel en verstel- en inklapbare voetsteunen!

€64,95 €51,95

Informatie
Qibbel 6+ Junior seat compleet - Zwart
Een geheel eigen stijl hebben de fietsstoeltjes van Qibbel. Dit achterzitje is gemaakt voor kinderen van 6 tot 10 jaar en kan 35 kilo lichaamsgewicht aan. Een leuke kinderstoel met onder meer veiligheidsgordel en verstel- en inklapbare voetsteunen!
Polisport Guppy Junior grijs CFS
De Guppy Junior combineert eenvoud en praktisch ontwerp met een stevige, lichte constructie. Voor leeftijd 6 tot 10. Met perfect op maat te stellen voetsteunen en spaakbeschermers. Inclusief reflector. Ergonomisch en dubbelwandig fietszitje!
Urban Iki Rear seat Aotake Mint Blue
Een verfijnd achterzitje, qua vorm, kleur en materiaal. Elegant en veilig. De Urban Iki, zoals deze Aotake Mint Blue, combineert Japanse roots met zen-achtig Dutch Design. Met veel zitcomfort én Click & Go. Voor uw eigen Iki gevoel...
Yepp Junior Budget Fietszitje Black
Dit sterke Yepp Junior achterzitje biedt 5- tot 10-jarigen kwaliteit, veiligheid en comfort. Het stoeltje is robuust, stoer en vriendelijk geprijsd. U bevestigt het stoeltje aan de bagagedrager.
Bobike GO Achterzitje Macaron Grey bagagedrager bevestiging
Voor de beste herinneringen: vader, moeder, opa, oma met (klein)kind achterop. In een slank, stijlvol Bobike achterzitje GO, zoals de verleidelijke Macaron Grey. Voor aan de drager. Met hoofdbescherming en verstevigde dubbelwand.
*Incl. btw
Pagina 1 van 6