Fietszitje bagagedrager

Als u besluit een fietszitje voor achterop op de fiets aan te schaffen heeft u doorgaans keuze uit twee verschillende bevestigingsmethoden. Er zijn achterzitjes die u kunt bevestigen op de bagagedrager en achterzitjes die u kunt bevestigen aan de zadelbuis. Fietsstoeltje.com heeft uiteraard beide in huis. Of u nou kiest voor een achterzitje met dragerbevestiging of zadelbuisbevestiging, qua veiligheid maakt het niets uit. Welke type achterzitje bevestigd kan worden hangt af van uw fiets en uw persoonlijke voorkeur.

Wanneer kiezen voor fietszitje op de bagagedrager?
Een achterzitje voor op de bagagedrager past in principe op alle standaard fietsen met een bagagedrager die een minimum gewicht van 25 kg kan houden. Check dus voor aanschaf van een achterzitje altijd even of uw bagagedrager stevig genoeg is. U wilt natuurlijk geen ongelukken onderweg.

Yepp Maxi Ocean Easyfit

Bevestiging op de bagagedrager – hoe werkt het?
Een zitje voor op de achterdrager wordt doorgaans geleverd met een soort montage-frame dat u over uw bagagedrager plaatst. Dit montagesysteem heet bij elk type zitje weer anders. U bevestigt dit frame – wat er in feite uitziet als een mini bagagedrager- op de bagagedrager van uw fiets. Vervolgens klikt u het zitje op dit montageframe. Soms moet u het zitje dan nog even vastdraaien. Dergelijk systemen maken het erg gemakkelijk om een zitje op de fiets te plaatsen en van de fiets af te halen.

Easyfit-bagagedrager
Één van de meest populaire achterzitjes is de Yepp Maxi Easyfit. Dit type achterzitje kunt u echter alleen plaatsen op bagagedragers met een zogenaamde Easyfit window. Dit is in feite een soort montageframe zoals hierboven beschreven, maar deze wordt niet standaard meegeleverd met een Easyfit achterzitje. Sommige fietsen zijn bij verkoop al uitgerust met een Easyfit window. In dat geval kunt u het Yepp achterzitje wel gelijk plaatsen. Is dit niet het geval, dan kunt u los een Easyfit adapter aanschaffen. Aanschaf van een dergelijke adapter is ook handig als u een fietszitje op meerdere fietsen wil kunnen plaatsen.

Fietszitje met framebevestiging
U kunt kiezen voor een zitje met framebevestiging indien de bagagedrager van uw fiets niet stevig genoeg is voor het dragen van een fietszitje. Ook als uw fiets geen bagagedrager heeft of als het gewenste zitje niet past op uw e-bike met accu onder de bagagedrager, kan een fietszitje met framebevestiging uitkomst bieden.

 

Lees meer
Filter uw productenBobike Junior Classic Urban Black
Een slimme uitvinding. U heeft een multifunctionele bagagedrager óf een comfortabel achterzitje voor uw kind in de leeftijd tot 10 jaar (/35 kilo). Ingeklapt dan wel uitgeklapt, deze Bobike Junior Classic doet eigenlijk altijd wel dienst!
Yepp Junior Easyfit Silver
Kwaliteit voor kinderen die ietsje ouder zijn, zelf al kunnen fietsen, maar toch nog graag en regelmatig bij u achterop plaatsnemen? De Yepp Junior! Veilig en wel. Een fietsstoeltje met comfortabele, zachte zit. Stoer, robuust en strak vormgegeven.
Yepp Junior Budget Silver
Bij kinderen die ietsje ouder zijn, hoort een stoel met specifieke eigenschappen. De buitengewoon sterke Yepp Junior (zoals de Silver) biedt 6- tot 10-jarigen kwaliteit, veiligheid, Comfort met een zachte C, robuustheid en een dosis stoere elementen.
Yepp Junior Budget Black
Bij kinderen die al ietsje ouder zijn, hoort een stoel met specifieke eigenschappen. De buitengewoon sterke Yepp Junior biedt voor 6- tot 10-jarigen kwaliteit, veiligheid, Comfort met een zachte C, robuustheid en een dosis stoere elementen.
Qibbel 6+ Junior seat compleet
Een geheel eigen stijl hebben de fietsstoeltjes van Qibbel. Dit achterzitje is gemaakt voor kinderen van 6 tot 10 jaar en kan 35 kilo lichaamsgewicht aan. Een leuke kinderstoel met onder meer veiligheidsgordel en verstel- en inklapbare voetsteunen!
Polisport Bubbly FF Maxi Bagagedrager grijs/zilver
Veel waar voor het geld dat u besteedt aan een fietsstoeltje? Dat heeft u met de Bubbly Maxi. Zoals deze in grijs/zilver en voor bevestiging aan de bagagedrager. Een veilig zitje met voetbescherming, wasbare kussens, veel gemak en veiligheid!
Bobike Maxi Classic Urban Black
Dit fietsstoeltje voor achterop is dé klassieker van Bobike. Het iconische achterzitje vindt al ruim twee decennia gretig aftrek. Succesfactoren? Het strakke ontwerp zonder tierelantijnen, vertrouwde veiligheid en prima verhouding prijs-kwaliteit.
Yepp Junior Easyfit Black
De Yepp Junior: kwaliteit voor kinderen die ietsje ouder zijn, zelf al kunnen fietsen, maar toch nog graag en regelmatig bij u achterop plaatsnemen. Veilig en wel. Een fietsstoeltje met comfortabele, zachte zit. Strak vormgegeven. Stoer en robuust.
Yepp Maxi Black Easyfit
Superzacht, waterafstotend, spaakbescherming, reflectie, 5-puntsveiligheidsgordel, veel kindveiligheid, geïntegreerd slot. Alvast enkele eigenschappen van dit achterzitje! Deze Yepp Maxi betreft de variant in zwart, met Easyfit montage.
Yepp Junior Budget Brown
Bij kinderen die ietsje ouder zijn, hoort een stoel met specifieke eigenschappen. De buitengewoon sterke Yepp Junior (zoals deze in het bruin) biedt 6- tot 10-jarigen kwaliteit, veiligheid, Comfort met zachte C, robuustheid en een dosis stoere elementen.
Urban Iki Rear seat Bincho Black
Een verfijnd achterzitje, qua vorm, kleur en materiaal. Elegant en veilig. De Urban Iki, zoals deze Bincho Black, combineert Japanse roots met zen-achtig Dutch Design. Met bovengemiddeld zitcomfort én Click & Go. Voor uw eigen Iki gevoel...
Qibbel Achterzitje basiselement Wit
Een bijzonder zitje: dit witte basiselement van Qibbel voor achterop heeft méér dan het nodige in huis qua gemak en veiligheid, maar laat ook ruimte voor accessoires en styling conform uw eigen voorkeur. TOP voor kinderen tot 6 jaar en 22 kilo!
*Incl. btw
Pagina 1 van 5