Fietszitje frame

Als u besluit een fietszitje voor achterop op de fiets aan te schaffen heeft u doorgaans keuze uit twee verschillende bevestigingsmethoden. Er zijn achterzitjes die u kunt bevestigen op de bagagedrager en achterzitjes die u kunt bevestigen aan de zadelbuis. De laatste noemen we ook wel een achterzitje met framebevestiging. Fietsstoeltje.com heeft uiteraard beide in huis. Of u nou kiest voor een achterzitje met dragerbevestiging of zadelbuisbevestiging, qua veiligheid maakt het niets uit. Welke type achterzitje bevestigd kan worden hangt af van uw fiets en uw persoonlijke voorkeur.

Wanneer kiezen voor fietszitje aan het frame?
U kunt kiezen voor een zitje met framebevestiging indien de bagagedrager van uw fiets niet stevig genoeg is voor het dragen van een fietszitje. Vaak wordt hiervoor een minimum gewicht van 25 kg aangehouden. Ook als uw fiets geen bagagedrager heeft, biedt een zitje met montage aan de zadelbuis uitkomst. Ten slotte kan een fietszitje met framebevestiging ook van pas komen als u een e-bike met accu onder de bagagedrager heeft.

Polisport Bubbly FF Maxi Frame grijs/zilver

Bevestiging aan de zadelpen – hoe werkt het?
Een zitje voor aan het frame wordt geleverd met een soort montageblok. Deze bevestigt u aan de zadelbuis. De zadelbuis dient hiervoor doorgaans een diameter te hebben van tussen de 28-40 millimeter. Dit is bij verreweg de meeste fietsen voor volwassenen het geval. Aan het montageblok zit een soort ‘arm’ waar u vervolgens het zitje op klikt of op vastklemt. U kunt een zitje op deze manier gemakkelijk vastzetten en weer afnemen.

Extra montageblok of adapter
Het bevestigingsmateriaal voor bevestiging aan de zadelpen is altijd bij het stoeltje inbegrepen. Daarnaast kunt u vaak het montageblok – ook wel adapter genoemd – voor aan de zadelbuis los bijbestellen. U kunt dit montageblok dan bijvoorbeeld bevestigen aan de zadelpen van een tweede fiets. Zo hoeft u alleen maar het zitje op een andere adapter te klikken, zonder een tweede stoeltje aan te hoeven schaffen. Er zijn ook verschillende adapters verkrijgbaar voor montage aan afwijkende stuurpennen, zoals een ahead stuurpen.

 

 

Lees meer
Filter uw productenSALE Yepp Maxi Black Zadelbuis
Yepp Maxi Black Zadelbuis
Een topper onder de achterzitjes: de Yepp Maxi Black, voor aan de zadelbuis. Sleutelwoorden? Superzacht, waterafstotend, spaakbescherming, reflectie, 5-puntsveiligheidsgordel, veel kindveiligheid, handige bevestiging en met geïntegreerd slot!

€135,95 €110,95

Informatie
Bobike GO Achterzitje Macaron Grey frame bevestiging
Voor de beste herinneringen: vader, moeder, opa, oma met (klein)kind achterop. In een slank Bobike achterzitje GO, zoals de verleidelijke Macaron Grey. Dit fietszitje is met frame bevestiging, extra hoofdbescherming en verstevigde dubbelwand.
Qibbel Achterzitje basiselement Wit
Een bijzonder zitje: dit witte basiselement van Qibbel voor achterop heeft méér dan het nodige in huis qua gemak en veiligheid, maar laat ook ruimte voor accessoires en styling conform uw eigen voorkeur. TOP voor kinderen tot 6 jaar en 22 kilo!
Polisport Bubbly FF Maxi Frame grijs/zilver
Fietsstoeltje.com heeft fietszitjes voor elk budget. Een mooi voorbeeld van veel waar voor een laag fietsstoel-bedrag, is de Bubbly Maxi, zoals deze in grijs/zilver. Een prima zitje met voetbescherming, wasbare kussens plus méér gemak én veiligheid!
Bobike GO Achterzitje Lemon Sorbet frame bevestiging
Voor de beste herinneringen: vader, moeder, opa, oma met (klein)kind achterop. In een slank, stijlvol Bobike achterzitje GO, zoals de verleidelijke Lemon Sorbet. Dit fietszitje is met frame bevestiging, extra hoofdbescherming en verstevigde dubbelwand.
Bobike ONE Maxi 1P Bahama Blue - frame
De Bobike ONE met zijn hippe, slanke uiterlijk van vaderlands ontwerp past ons kikkerlandje als gegoten. Dit (bahama-blauwe) fietsstoeltje voor kinderen tot 22 kilo heeft een fijne zit, zachte schouderriemen, verstelbare voetsteunen en frame montage.
Bobike Exclusive Maxi - 1P - Urban Black - aan frame
Dit prijswinnende zitje met framebevestiging heeft 'Exclusive' in de naam. Vanwege het uiterlijk: fris, stijlvol. De veiligheid: dubbelwandig zitje, spaakafscherming en méér. Gemak & comfort: o.a. Click & Go, unieke gordel, cijferslot en kussentje.
Yepp Maxi Ocean Zadelbuis
Een topper onder de achterzitjes: de Yepp Maxi. Zoals deze oceaanblauwe voor aan de zadelbuis. Superzacht, waterafstotend, spaakbescherming, reflectie, 5-puntsveiligheidsgordel, veel kindveiligheid, handige bevestiging en met geïntegreerd slot!
Yepp Maxi White Zadelbuis
Een topper onder de achterzitjes: de Yepp Maxi. Zoals deze witte voor aan de zadelbuis. Superzacht, waterafstotend, spaakbescherming, reflectie, 5-puntsveiligheidsgordel, veel kindveiligheid, handige bevestiging en met geïntegreerd slot!
Polisport Bubbly Maxi +FF frame bruin/groen
Fietsstoeltje.com heeft dit prima fietszitje voor een scherpe prijs: de Bubbly Maxi, zoals deze in het bruin/groen. Een degelijk achterstoeltje, eenvoudig schoon te maken. Met voetbescherming, veilige driepuntsgordel, reflectie en meerdere zitstanden.
Bobike GO Achterzitje Marshmallow Mint frame bevestiging
Voor de beste herinneringen: vader, moeder, opa, oma met (klein)kind achterop. In een slank Bobike achterzitje GO, zoals de verleidelijke Marshmallow Mint. Dit fietszitje is met frame bevestiging, extra hoofdbescherming en verstevigde dubbelwand.
Polisport Bubbly Maxi +FF frame zwart/donkergrijs
Fietsstoeltje.com heeft dit prima fietszitje voor een scherpe prijs: de Bubbly Maxi, zoals deze in het zwart/grijs. Een degelijk achterstoeltje, eenvoudig schoon te maken. Met voetbescherming, veilige driepuntsgordel, reflectie en meerdere zitstanden.
*Incl. btw
Pagina 1 van 3