Fietszitje frame

Als u besluit een fietszitje voor achterop op de fiets aan te schaffen heeft u doorgaans keuze uit twee verschillende bevestigingsmethoden. Er zijn achterzitjes die u kunt bevestigen op de bagagedrager en achterzitjes die u kunt bevestigen aan de zadelbuis. De laatste noemen we ook wel een achterzitje met framebevestiging. Fietsstoeltje.com heeft uiteraard beide in huis. Of u nou kiest voor een achterzitje met dragerbevestiging of zadelbuisbevestiging, qua veiligheid maakt het niets uit. Welke type achterzitje bevestigd kan worden hangt af van uw fiets en uw persoonlijke voorkeur.

Wanneer kiezen voor fietszitje aan het frame?
U kunt kiezen voor een zitje met framebevestiging indien de bagagedrager van uw fiets niet stevig genoeg is voor het dragen van een fietszitje. Vaak wordt hiervoor een minimum gewicht van 25 kg aangehouden. Ook als uw fiets geen bagagedrager heeft, biedt een zitje met montage aan de zadelbuis uitkomst. Ten slotte kan een fietszitje met framebevestiging ook van pas komen als u een e-bike met accu onder de bagagedrager heeft.

Polisport Bubbly FF Maxi Frame grijs/zilver

Bevestiging aan de zadelpen – hoe werkt het?
Een zitje voor aan het frame wordt geleverd met een soort montageblok. Deze bevestigt u aan de zadelbuis. De zadelbuis dient hiervoor doorgaans een diameter te hebben van tussen de 28-40 millimeter. Dit is bij verreweg de meeste fietsen voor volwassenen het geval. Aan het montageblok zit een soort ‘arm’ waar u vervolgens het zitje op klikt of op vastklemt. U kunt een zitje op deze manier gemakkelijk vastzetten en weer afnemen.

Extra montageblok of adapter
Het bevestigingsmateriaal voor bevestiging aan de zadelpen is altijd bij het stoeltje inbegrepen. Daarnaast kunt u vaak het montageblok – ook wel adapter genoemd – voor aan de zadelbuis los bijbestellen. U kunt dit montageblok dan bijvoorbeeld bevestigen aan de zadelpen van een tweede fiets. Zo hoeft u alleen maar het zitje op een andere adapter te klikken, zonder een tweede stoeltje aan te hoeven schaffen. Er zijn ook verschillende adapters verkrijgbaar voor montage aan afwijkende stuurpennen, zoals een ahead stuurpen.

 

 

Lees meer
Filter uw producten


SALE Yepp Maxi Black Zadelbuis
Yepp Maxi Black Zadelbuis
Een topper onder de achterzitjes: de Yepp Maxi Black, voor aan de zadelbuis. Sleutelwoorden? Superzacht, waterafstotend, spaakbescherming, reflectie, 5-puntsveiligheidsgordel, veel kindveiligheid, handige bevestiging en met geïntegreerd slot!

€135,95 €114,95

Informatie
Bobike ONE Maxi 1P Urban Black - frame
De Bobike ONE met zijn hippe, slanke uiterlijk van vaderlands ontwerp past ons kikkerlandje als gegoten. Dit (zwarte) fietsstoeltje voor kinderen tot 22 kilo heeft een fijne zit, zachte schouderriemen, verstelbare voetsteunen en frame montagesysteem.
Bobike Exclusive Tour - 1P - Urban Black - aan frame
Exclusiviteit achterop de fiets: dit prijswinnende zitje met framebevestiging is stijlvol, veilig (dubbelwandig zitje, spaakafscherming en méér) en comfortabel: o.a. Click & Go, unieke gordel, geïntegreerd cijferslot en... verstelbare hoofdsteun!
Yepp Maxi White Zadelbuis
Een topper onder de achterzitjes: de Yepp Maxi. Zoals deze witte voor aan de zadelbuis. Superzacht, waterafstotend, spaakbescherming, reflectie, 5-puntsveiligheidsgordel, veel kindveiligheid, handige bevestiging en met geïntegreerd slot!
Polisport Bubbly Maxi +FF frame zwart/donkergrijs
Fietsstoeltje.com heeft dit prima fietszitje voor een scherpe prijs: de Bubbly Maxi, zoals deze in het zwart/grijs. Een degelijk achterstoeltje, eenvoudig schoon te maken. Met voetbescherming, veilige driepuntsgordel, reflectie en meerdere zitstanden.
Qibbel Achterzitje basiselement Wit
Een bijzonder zitje: dit witte basiselement van Qibbel voor achterop heeft méér dan het nodige in huis qua gemak en veiligheid, maar laat ook ruimte voor accessoires en styling conform uw eigen voorkeur. TOP voor kinderen tot 6 jaar en 22 kilo!
Bobike GO Achterzitje Marshmallow Mint frame bevestiging
Voor de beste herinneringen: vader, moeder, opa, oma met (klein)kind achterop. In een slank Bobike achterzitje GO, zoals de verleidelijke Marshmallow Mint. Dit fietszitje is met frame bevestiging, extra hoofdbescherming en verstevigde dubbelwand.
Polisport Bilby Maxi +FF frame zwart/donkergrijs
Fietsstoeltje.com heeft dit prima fietszitje voor een scherpe prijs: de Bilby Maxi, zoals deze in het zwart/grijs. Een degelijk achterstoeltje, eenvoudig schoon te maken. Met voetbescherming, veilige vijfpuntsgordel, reflectie en meerdere zitstanden.
Bobike GO Achterzitje Macaron Grey frame bevestiging
Voor de beste herinneringen: vader, moeder, opa, oma met (klein)kind achterop. In een slank Bobike achterzitje GO, zoals de verleidelijke Macaron Grey. Dit fietszitje is met frame bevestiging, extra hoofdbescherming en verstevigde dubbelwand.
Bobike Exclusive Maxi - Urban Grey - 1P bevestiging frame
Dit prijswinnende fietsstoeltje 'Exclusive Maxi' is stijlvol, veilig en comfortabel. Met EASY framebevestiging, uniek gordelsysteem, geïntegreerd cijferslot en spaakafscherming!
Polisport Bilby Junior Mini zwart/grijs met windscherm
Voor kinderen van 9 tot 15 kg is dit een voordelig fietsstoeltje, met ergonomisch vormgegeven beugel én windscherm! Dit stevige, comfortabele, veilige voorzitje is geschikt voor smallere én brede voorframes. Met verstelbare voetsteunen.
Qibbel Achterzitje basiselement Antraciet
Een bijzonder zitje: dit basiselement van Qibbel voor achterop heeft méér dan het nodige in huis qua gemak en veiligheid, maar laat ook nog ruimte voor accessoires en styling conform uw persoonlijke voorkeur. TOP voor kinderen tot 6 jaar en 22 kilo!
*Incl. btw
Pagina 1 van 3