Fietszitje met framebevestiging

Een fietszitje met framebevestiging valt in de categorie achterzitjes. Doorgaans geldt dat kinderen vanaf ongeveer drie jaar (of 15 kilogram) plaats kunnen nemen in een fietszitje achterop de fiets. Doorgaans geldt dat een bagagedrager 25 kilo moet kunnen houden om een achterzitje met kind veilig op de bagagedrager te kunnen vervoeren. Is uw bagagedrager niet stevig genoeg of heeft uw fiets geen bagagedrager? Dan biedt een achterzitje met bevestiging aan de zadelpen uitkomst.

E-bikes
Ook een elektrische fiets met accu onder de bagagedrager kan roet in het eten gooien. Door de accu is het soms niet goed mogelijk een achterzitje op de bagagedrager te plaatsen. Ook dan is een achterzitje met bevestiging aan het zadel een prima alternatief. Let er wel op dat er geen (stroom)kabels zijn die het bevestigen van een montagebeugel aan het frame belemmeren. Meer over een fietszitje op een elektrische fiets leest u in dit artikel

Bevestiging aan de zadelpen – hoe werkt het?
Een zitje dat bevestigd wordt aan het frame, wordt geleverd met een soort montageblok. Dit montageblok bevestigt u aan de zadelbuis. De zadelbuis dient hiervoor vaak een diameter te hebben tussen de 28-40 millimeter. Dit is bij verreweg de meeste fietsen voor volwassenen het geval. Aan het montageblok zit een soort ‘arm’ waar u vervolgens het zitje op klikt of op vastklemt. U kunt een zitje met dit systeem dus gemakkelijk op de fiets vastzetten en van de fiets afnemen.

Losse zadelbuisadapter – handig voor tweede fiets
Het bevestigingsmateriaal voor bevestiging aan de zadelpen is altijd bij het stoeltje inbegrepen. Echter, u kunt de montagehouder voor aan het frame vaak ook los (bij)bestellen. Dit maakt het gemakkelijk om een fietszitje ook op een andere fiets te plaatsen, bijvoorbeeld die van partner, opa of oma. Een adapter kan ook van pas komen bij speciale stuurpennen of stuurpennen met een afwijkende maat, zoals een ahead stuurpen.

In het overzicht hieronder hebben we voor u alle achterzitjes met framebevestiging handig bij elkaar gezet.

 

 

Lees meer
Filter uw producten


SALE Yepp Maxi Black Zadelbuis
Yepp Maxi Black Zadelbuis
Een topper onder de achterzitjes: de Yepp Maxi Black, voor aan de zadelbuis. Sleutelwoorden? Superzacht, waterafstotend, spaakbescherming, reflectie, 5-puntsveiligheidsgordel, veel kindveiligheid, handige bevestiging en met geïntegreerd slot!

€135,95 €110,95

Informatie
Polisport Bubbly Maxi +FF frame zwart/donkergrijs
Fietsstoeltje.com heeft dit prima fietszitje voor een scherpe prijs: de Bubbly Maxi, zoals deze in het zwart/grijs. Een degelijk achterstoeltje, eenvoudig schoon te maken. Met voetbescherming, veilige driepuntsgordel, reflectie en meerdere zitstanden.
Bobike ONE Maxi 1P Urban Black - frame
De Bobike ONE met zijn hippe, slanke uiterlijk van vaderlands ontwerp past ons kikkerlandje als gegoten. Dit (zwarte) fietsstoeltje voor kinderen tot 22 kilo heeft een fijne zit, zachte schouderriemen, verstelbare voetsteunen en frame montagesysteem.
Qibbel Achterzitje basiselement Wit
Een bijzonder zitje: dit witte basiselement van Qibbel voor achterop heeft méér dan het nodige in huis qua gemak en veiligheid, maar laat ook ruimte voor accessoires en styling conform uw eigen voorkeur. TOP voor kinderen tot 6 jaar en 22 kilo!
Bobike Exclusive Maxi - 1P - Urban Black - aan frame
Dit prijswinnende zitje met framebevestiging heeft 'Exclusive' in de naam. Vanwege het uiterlijk: fris, stijlvol. De veiligheid: dubbelwandig zitje, spaakafscherming en méér. Gemak & comfort: o.a. Click & Go, unieke gordel, cijferslot en kussentje.
Polisport Bubbly Maxi +FF frame grijs/bruin
Fietsstoeltje.com heeft dit prima fietszitje voor een scherpe prijs: de Bubbly Maxi, zoals deze in het grijs/bruin. Een degelijk achterstoeltje, eenvoudig schoon te maken. Met voetbescherming, veilige driepuntsgordel, reflectie en meerdere zitstanden.
Yepp Maxi White Zadelbuis
Een topper onder de achterzitjes: de Yepp Maxi. Zoals deze witte voor aan de zadelbuis. Superzacht, waterafstotend, spaakbescherming, reflectie, 5-puntsveiligheidsgordel, veel kindveiligheid, handige bevestiging en met geïntegreerd slot!
Yepp Maxi Blue Zadelbuis
Een topper onder de achterzitjes: de Yepp Maxi. Zoals deze blauwe voor aan de zadelbuis. Superzacht, waterafstotend, spaakbescherming, reflectie, 5-puntsveiligheidsgordel, veel kindveiligheid, handige bevestiging en met geïntegreerd slot!
Bobike GO Achterzitje Macaron Grey frame bevestiging
Voor de beste herinneringen: vader, moeder, opa, oma met (klein)kind achterop. In een slank Bobike achterzitje GO, zoals de verleidelijke Macaron Grey. Dit fietszitje is met frame bevestiging, extra hoofdbescherming en verstevigde dubbelwand.
Bobike Exclusive Tour - 1P - Urban Black - aan frame
Exclusiviteit achterop de fiets: dit prijswinnende zitje met framebevestiging is stijlvol, veilig (dubbelwandig zitje, spaakafscherming en méér) en comfortabel: o.a. Click & Go, unieke gordel, geïntegreerd cijferslot en... verstelbare hoofdsteun!
Polisport Bubbly Maxi +FF frame bruin/groen
Fietsstoeltje.com heeft dit prima fietszitje voor een scherpe prijs: de Bubbly Maxi, zoals deze in het bruin/groen. Een degelijk achterstoeltje, eenvoudig schoon te maken. Met voetbescherming, veilige driepuntsgordel, reflectie en meerdere zitstanden.
Polisport Groovy achterzitje FF frame zwart/grijs
Geen bagagedrager? Geen nood. Deze Polisport Groovy is er voor aan het frame. Qua ontwerp is-ie zowel sierlijk als ergonomisch. En ook qua veiligheid biedt dit achterstoeltje veel. De Groovy, zoals deze in zwart met grijs, is er óók voor de e-bike.
*Incl. btw
Pagina 1 van 3