Informatie over fietszitjes en kinderhelmen

Bij de keuze voor een fietsstoeltje voor uw kind zijn een aantal zaken belangrijk. Behalve dat uw kind er lekker in moet kunnen zitten, speelt het aspect veiligheid natuurlijk de belangrijkste rol. In een fietsstoeltje moet u uw kind op een goede en veilige manier kunnen meenemen op de fiets. We hebben daarom enkele korte informatiepagina's voor u opgenomen met handige informatie over de veiligheid en het gebruik van een fietsstoeltje of fietszitje. U vindt ze hieronder opgesomd. Klik op de titel om naar de desbetreffende pagina te gaan. 

Ook hebben we een aantal artikelen geplaatst over kinderfietshelmen. Ook daarvoor geldt dat u uw kind een veilige en tevens leuke helm wilt geven. De pasvorm van een helm is daarbij van belang. We leggen het uit in een van onze artikelen.

 • Fietsstoeltje en veiligheid
  Het belangrijkste aan een fietsstoeltje is natuurlijk dat deze veilig is. Lees alles over wat een fietsstoeltje veilig maakt. 

 

 

 • Fietsstoeltje op de elektrische fiets
  Heeft u een e-bike en wilt u weten waar u op moet letten bij de aanschaf van een fietsstoeltje? U vindt alle informatie op de aangegeven pagina. Ook vindt u hier een handig overzicht van alle fietsstoeltjes die geschikt zijn voor op de e-bike.

 

 • Fietsstoeltjes test 
  Benieuwd welke fietsstoeltjes goed uit de test van de Consumentenbond kwamen en waar de Consumentenbond op getest heeft? U leest het op deze pagina. 

 

 • Welk fietsstoeltje moet ik kiezen? 
  De keuze voor een fietsstoeltje hangt af van meerdere factoren. Om u een handje op weg te helpen, vindt u op deze pagina een kort stappenplan waardoor het voor u makkelijker wordt het juiste fietszitje te vinden.

 

 • Fietszitje voor op een transportfiets 
  Heeft u een transportfiets (dus een fiets met voorop een voordrager/transportrek) en vraagt u zich af of u op deze fiets een voorzitje kunt monteren? Het antwoord leest u hier. 

 

 

 

 

 • Kinderfietshelm en extra veiligheid
  Een helm op het kinderhoofd zorgt voor bescherming bij een val van de (loop)fiets. Dat klinkt en voelt logisch. Maar hoe werkt deze extra veiligheid nou eigenlijk? Wat voor rol speelt het materiaal van de helm bij het opvangen van een klap bij een botsing of val? En zijn alle kinderhelmen even veilig?

 

 • Hoe meet u de hoofdomtrek?
  De maat van de kinderfietshelm draagt bij aan de veiligheid van de helm. Het is dus belangrijk om een goed passende kinderhelm aan te schaffen. De maat kinderfietshelm die u moet hebben voor uw zoon of dochter, wordt bepaald door de hoofdomtrek van uw kind. Meet deze dus altijd goed op.

 

Lees meer