Fietsstoeltje in combinatie met fietstassen

Verhuist uw kindje naar een zitje achterop de fiets, dan wilt u misschien weten of een achterzitje ook in combinatie met fietstassen gebruikt kan worden. Dit kan, maar er zijn wel enkele aandachtspunten. 

Kies voor fietstassen met een uitsparing
Als u (dubbele) fietstassen wilt combineren met een achterzitje op de bagagedrager, zorg er dan in elk geval dat de fietstas open is aan de bovenkant. De fietstas moet als het ware een uitsparing hebben zodat u het bevestigingssysteem van een achterzitje op de bagagedrager kunt monteren. Helaas is niet standaard elke dubbele fietstas met uitsparing geschikt in combinatie met een fietsstoeltje. Kijk dus zelf altijd goed na of de combinatie van uw keuze mogelijk is. 

Verlenger voor bagagedrager
Wilt u er zeker van zijn dat u achterop zowel een dubbele fietstas als een fietszitje kunt plaatsen, dan is het aanschaffen van een dragerverlenger een idee. Met een dragerverlenger creëert u extra ruimte achterop de fiets. Het fietszitje plaatst u op uw ‘gewone’ bagagedrager en de fietstassen komen dan op het verlengstuk. Zo zitten beide producten elkaar niet in de weg. 

Let er wel op dat het geheel niet te zwaar wordt! Een bagagedrager kan namelijk een maximaal gewicht aan dus let er op dat u dit niet overschrijdt met fietsstoeltje + kind en gevulde fietstassen. Ook kan het zijn dat hele grote fietstassen misschien niet op het verlengstuk passen.

Fietstassen weghalen kiezen voor een mand voorop
Een wat drastischer alternatief is het verwijderen van uw fietstassen om zo ruimte te maken voor een fietsstoeltje en in plaats daarvan voorop uw fiets een fietsmand te plaatsen. U vindt deze in onze partnerwebshop Fietsmand.com. Het grote voordeel van deze oplossing is dat u het gewicht wat beter over uw fiets verdeelt. Heeft u een transportfiets? Kies dan voor een leuke krat of mand voor op de voordrager.

Fietszitje met framebevestiging
Als alternatief voor een fietszitje op de bagagedrager, kunt u kiezen voor een achterzitje met bevestiging aan het frame. Deze fietszitjes bevestigt u aan de zadelpen waardoor ze geen hinder vormen voor de bevestiging van een fietstas.

 

 

Lees meer
Filter uw producten
SALE Qibbel Achterzitje Air Bagagedrager Zwart-bruin
Qibbel Achterzitje Air Bagagedrager Zwart-bruin
Het Qibbel Air achterzitje is het lichtste fietstoeltje van Nederland. Het zitje heeft een stijlvol, uniek en ergonomisch design en biedt voldoende veiligheid en zitcomfort. Voor kinderen vanaf 9 maanden tot 6 jaar. Ook geschikt voor veel e-bikes!

€89,95 €79,95

Informatie
Polisport Achterzitje Bubbly Maxi+ CFS drager zwart/grijs
Achterzitje met extra aandacht voor comfort en veiligheid. Voor deze prijs! Typisch Polisport, dat met de Bubbly Maxi+ CFS een fietszitje voor achterop heeft gemaakt dat zonder gereedschap past op fiets en e-bike.
Bobike ONE Maxi 1P Urban Black - frame
De Bobike ONE met zijn hippe, slanke uiterlijk van vaderlands ontwerp past ons kikkerlandje als gegoten. Dit (zwarte) fietsstoeltje voor kinderen tot 22 kilo heeft een fijne zit, zachte schouderriemen, verstelbare voetsteunen en frame montagesysteem.
Yepp Maxi Black Easyfit
Superzacht, waterafstotend, spaakbescherming, reflectie, 5-puntsveiligheidsgordel, veel kindveiligheid, geïntegreerd slot. Alvast enkele eigenschappen van dit achterzitje! Deze Yepp Maxi betreft de variant in zwart, met Easyfit montage.
Polisport Bilby Maxi +FF frame zwart/donkergrijs
Fietsstoeltje.com heeft dit prima fietszitje voor een scherpe prijs: de Bilby Maxi, zoals deze in het zwart/grijs. Een degelijk achterstoeltje, eenvoudig schoon te maken. Met voetbescherming, veilige vijfpuntsgordel, reflectie en meerdere zitstanden.
Bobike GO Achterzitje Macaron Grey bagagedrager bevestiging
Voor de beste herinneringen: vader, moeder, opa, oma met (klein)kind achterop. In een slank, stijlvol Bobike achterzitje GO, zoals de verleidelijke Macaron Grey. Voor aan de drager. Met hoofdbescherming en verstevigde dubbelwand.
Polisport Guppy Maxi CFS drager zwart/grijs
Uitstekend fietszitje, met veel extra's, voor op de achterdrager: deze Guppy Maxi (in zwart met grijs). Een degelijk achterstoeltje, met voetbescherming, zeer veilige 5-puntsgordel, reflectie, drie zitstanden, opbergvak (!), wielbescherming en méér!
Polisport Bubbly achterzitje CFS drager grijs/bruin
Stijlvol. En met diverse extra aandachtspunten voor comfort en veiligheid. Voor deze prijs! Typisch Polisport, dat met de Bubbly CFS een fietszitje voor achterop heeft gemaakt dat zonder gereedschap past op fiets en e-bike. Zoals deze in grijs met bruin.
Urban Iki Rear seat Aotake Mint Blue
Een verfijnd achterzitje, qua vorm, kleur en materiaal. Elegant en veilig. De Urban Iki, zoals deze Aotake Mint Blue, combineert Japanse roots met zen-achtig Dutch Design. Met veel zitcomfort én Click & Go. Voor uw eigen Iki gevoel...
SALE Qibbel Achterzitje Air Bagagedrager Denim Blue
Qibbel Achterzitje Air Bagagedrager Denim Blue
Het Qibbel Air achterzitje is het lichtste fietstoeltje van Nederland. Het zitje heeft een stijlvol, uniek en ergonomisch design en biedt voldoende veiligheid en zitcomfort. Voor kinderen vanaf 9 maanden tot 6 jaar. Ook geschikt voor veel e-bikes!

€89,95 €79,95

Informatie
Bobike GO Achterzitje Macaron Grey frame bevestiging
Voor de beste herinneringen: vader, moeder, opa, oma met (klein)kind achterop. In een slank Bobike achterzitje GO, zoals de verleidelijke Macaron Grey. Dit fietszitje is met frame bevestiging, extra hoofdbescherming en verstevigde dubbelwand.
Qibbel Achterzitje Air Black - framebevestiging
Geen bagagedrager? Geen probleem! Dit Qibbel Air achterzitje is voor aan het frame. Dit lichtste fietstoeltje van Nederland heeft een stijlvol, uniek & ergonomisch design en biedt voldoende veiligheid en zitcomfort. Voor kinderen van 9 maanden tot 6 jaar.

€109,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 7