Fietsstoeltje op de elektrische fiets

E-bikes zijn tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Dit is niet zo gek. E-bikes worden namelijk steeds beter (met name de accu’s) én betaalbaarder. Steeds meer mensen zien de voordelen van een e-bike. Ook onder ouders zijn elektrische fietsen in trek. Met een kind voor- of achterop is wat extra ondersteuning toch wel fijn. Maar hoe zit het eigenlijk met de bevestiging van fietsstoeltjes op een e-bike? Kan dit wel? Zit de accu bijvoorbeeld niet in de weg? En met welke andere dingen moet je rekening houden? Op deze vragen en meer geven we op deze pagina antwoord. Ook vindt u in het overzicht hieronder de fietsstoeltjes die geschikt zijn voor op een e-bike handig bij elkaar.

Het bevestigen van een voorzitje op een e-bike
Een voorzitje bevestigt u doorgaans aan de stuurpen van uw fiets. In principe is er altijd ruimte voor een voorzitje maar bij bevestiging op een e-bike zijn er wel een paar dingen om rekening mee te houden. Allereerst kan de plaats van het display van uw e-bike voor problemen zorgen. Bij veel elektrische fietsen zit het display namelijk in het midden van het stuur, waardoor u deze in combinatie met een kind voorop niet meer goed af kunt lezen. Ook bestaat het gevaar dat uw kindje met zijn of haar vingertjes aan het display gaat zitten. Dit is dus iets om alert op te zijn. Heeft uw e-bike een display aan de zijkant? Dan levert dit meestal geen problemen op.

Een adapter voor uw stuurpen
Sommige stuurpennen zijn dikker dan anderen of hebben een afwijkende vorm. Het bekendste voorbeeld van een afwijkende stuurpen is de Ahead-stuurpen. Als u aan dit type stuurpen een voorzitje wilt bevestigen, heeft u een zogenaamde Ahead-adapter nodig. Deze kunt u bij ons aanschaffen.

Het bevestigen van een achterzitje op een e-bike
Bij het plaatsen van een achterzitje op de bagagedrager van uw elektrische fiets is vooral de plek van de accu van belang. Bij de meeste e-bikes bevindt de accu zich namelijk onder de bagagedrager. Meet in dat geval de ruimte tussen de bagagedrager en de accu om zo in te kunnen schatten of de bevestigingsplaat van het achterzitje er tussen past. Let daarnaast ook goed op de belastbaarheid van de bagagedrager. Een bagagedrager kan een maximaal gewicht aan en is al extra belast door de accu. Kijk dus goed of het achterzitje van uw keuze niet te zwaar is voor uw achterdrager. Ook de breedte van uw bagagedrager is van belang. Sommige e-bikes hebben een vrij brede bagagedrager waar de meeste fietszitjes niet op passen. Meet dit dus goed na voordat u een fietszitje aanschaft. Het breedste achterzitje in ons assortiment is de Bobike Maxi Go. Deze past op bagagedragers met een breedte van maximaal 18,5 cm.

Kies voor een adapter voor e-bikes
Indien de ruimte tussen uw bagagedrager en accu te krap is voor het bevestigen van een fietszitje, kunt u gebruikmaken van een adapter. Deze adapters zijn speciaal geschikt voor elektrische fietsen en passen dus wel op de achterdrager. Na bevestiging van de adapter kunt u alsnog het fietszitje van uw keuze bevestigen.

Kies voor een zitje met bevestiging aan het frame
Als alternatief voor een achterzitje op de bagagedrager kunt u kiezen voor een achterzitje met bevestiging aan het frame. Echter, ook bij deze optie zijn er enkele aandachtspunten. Aangezien een bagagedrager met daaronder een accu vrij hoog is, moet er wel genoeg ruimte aan de zadelpen overblijven om het zitje te kunnen bevestigen. Als uzelf vrij klein bent en het zadel laag staat, wordt dit misschien lastig. Ook is het handig na te gaan of er genoeg ruimte tussen uw zadel en de bagagedrager zit. Er is namelijk ruimte nodig om een zitje met framebevestiging te kunnen monteren. Let als u kiest voor een achterzitje met framebevestiging ook goed op eventuele (stroom)kabels die langs het frame of de zadelpen lopen. Indien er kabels langs de zadelpen lopen, is bevestiging namelijk vaak niet mogelijk.

Samengevat:
Let bij de keuze voor een voorzitje op:

  • De plaats van het display
  • Het type stuurpen

Let bij de keuze voor een achterzitje voor op de bagagedrager op:

  • De ruimte tussen accu en bagagedrager (indien de accu onder de bagagedrager zit)
  • De belastbaarheid van uw bagagedrager i.c.m. het gewicht van een fietszitje
  • De breedte van uw bagagedrager i.c.m. de afmetingen van het fietszitje

Let bij de keuze voor een achterzitje voor aan het frame op:

  • De ruimte aan de zadelpen
  • De ruimte tussen fietsstoeltje en zadel
  • Eventuele (stroom)kabels die langs de zadelpen lopen

 

Lees meer
Filter uw producten


SALE Yepp Maxi Black Zadelbuis
Yepp Maxi Black Zadelbuis
Een topper onder de achterzitjes: de Yepp Maxi Black, voor aan de zadelbuis. Sleutelwoorden? Superzacht, waterafstotend, spaakbescherming, reflectie, 5-puntsveiligheidsgordel, veel kindveiligheid, handige bevestiging en met geïntegreerd slot!

€135,95 €114,95

Informatie
SALE Bobike ONE Mini Chocolate Brown
Bobike ONE Mini Chocolate Brown
Een nieuw ontworpen fietszitje, slank en hip: de Bobike ONE Mini is een duurzaam voorzitje van Hollands design. Het veilige stoeltje is dubbelwandig, waterafstotend en kleurvast (en behoudt zijn schoonheid). Lees verder, over onder meer het comfort!

€69,95 €56,95

Informatie
SALE Qibbel Achterzitje Air Bagagedrager Zwart-bruin
Qibbel Achterzitje Air Bagagedrager Zwart-bruin
Het Qibbel Air achterzitje is het lichtste fietstoeltje van Nederland. Het zitje heeft een stijlvol, uniek en ergonomisch design en biedt voldoende veiligheid en zitcomfort. Voor kinderen vanaf 9 maanden tot 6 jaar. Ook geschikt voor veel e-bikes!

€89,95 €79,95

Informatie
Bobike ONE Maxi 1P Urban Black - frame
De Bobike ONE met zijn hippe, slanke uiterlijk van vaderlands ontwerp past ons kikkerlandje als gegoten. Dit (zwarte) fietsstoeltje voor kinderen tot 22 kilo heeft een fijne zit, zachte schouderriemen, verstelbare voetsteunen en frame montagesysteem.
Bobike Exclusive Mini Plus Urban Black
Dit gerestylede voorzitje Exclusive Mini Plus van Bobike is stijlvol, zeer veilig en van uitstekende kwaliteit. Met stuurtje, nieuwe gordels met zachte covers en verbeterde voetsteunen.
Urban Iki Front seat Bincho Black - Kurumi Brown
Elegant, compact, veilig. Verfijnd qua vorm, kleur en materiaal. Het voorzitje Urban Iki, zoals deze Bincho Black met Kurumi Brown, combineert Japanse roots met zen-achtig Dutch Design. Met veel zitcomfort én Click & Go. Voor uw eigen Iki gevoel...
SALE Yepp Voorzitje Nexxt Mini Chocolade Bruin
Yepp Voorzitje Nexxt Mini Chocolade Bruin
Een fietsstoeltje voor voorop de fiets van Yepp. De Nexxt Mini is veilig, stevig, comfortabel en licht van gewicht. Hij heeft een verstelbare vijfpuntsgordel, voetensteuntjes en een 'stuurtje' en is geschikt voor kinderen vanaf 9 kg tot maximaal 15 kg.

€109,95 €83,95

Informatie
Qibbel Achterzitje Air Black - framebevestiging
Geen bagagedrager? Geen probleem! Dit Qibbel Air achterzitje is voor aan het frame. Dit lichtste fietstoeltje van Nederland heeft een stijlvol, uniek & ergonomisch design en biedt voldoende veiligheid en zitcomfort. Voor kinderen van 9 maanden tot 6 jaar.

€109,95

Informatie
SALE Bobike ONE Mini Urban Black
Bobike ONE Mini Urban Black
Een nieuw ontworpen fietszitje, slank en hip: de Bobike ONE Mini is een duurzaam voorzitje van Hollands design. Het veilige stoeltje is dubbelwandig, waterafstotend en kleurvast (en behoudt zijn schoonheid). Lees verder, over onder meer het comfort!

€69,95 €56,95

Informatie
Urban Iki Rear seat Aotake Mint Blue
Een verfijnd achterzitje, qua vorm, kleur en materiaal. Elegant en veilig. De Urban Iki, zoals deze Aotake Mint Blue, combineert Japanse roots met zen-achtig Dutch Design. Met veel zitcomfort én Click & Go. Voor uw eigen Iki gevoel...
Bobike GO Achterzitje Macaron Grey bagagedrager bevestiging
Voor de beste herinneringen: vader, moeder, opa, oma met (klein)kind achterop. In een slank, stijlvol Bobike achterzitje GO, zoals de verleidelijke Macaron Grey. Voor aan de drager. Met hoofdbescherming en verstevigde dubbelwand.
Bobike Exclusive Mini Plus Cinnamon Brown
Dit gerestylede voorzitje Exclusive Mini Plus van Bobike is stijlvol, zeer veilig en van uitstekende kwaliteit. Met stuurtje, nieuwe gordels met zachte covers en verbeterde voetsteunen.
*Incl. btw
Pagina 1 van 7