Hoe een fietsstoeltje op de fiets te monteren?

Wanneer u eenmaal weet of u voor een voorzitje of achterzitje moet kiezen, is het tijd om eens te kijken naar de bevestigingsmethoden van fietszitjes. De montage van een fietsstoeltje is afhankelijk van het type zitje.

Monteren voorzitjes
Een fietszitje voor aan het stuur bevestigt u aan de stuurpen. Dit doet u via een adapter waar u vervolgens het fietsstoeltje aan vastklikt. Deze adapter – of montagebeugel – kunt u overigens ook los bijbestellen. Handig voor op een tweede fiets, bijvoorbeeld die van partner, opa of oma. Voor montage aan een ahead stuurpen bestaat een apart montageblok. Na de bevestiging van het montageblok aan de stuurpen, kunt u het voorzitje in de montagehouder klikken. Dit maakt het gemakkelijk het zitje snel op de fiets te zetten en van de fiets af te nemen. Let er bij het plaatsen van het zitje op dat u deze goed vastklikt of vastklemt in de montagebeugel. Hij moet natuurlijk niet losschieten onderweg. U zou bijvoorbeeld na bevestigen een kort proefritje kunnen maken om te kijken of het stoeltje blijft zitten. Een proefritje helpt u ook alvast een beetje te wennen aan het fietsen met een stoeltje voorop.

Monteren achterzitjes
Bij een achterzitje heeft u de keuze uit een achterzitje met dragerbevestiging en een achterzitje met bevestiging aan het frame.

Fietsstoeltje montage bagagedrager
Als u kiest voor een fietszitje op de bagagedrager is het zaak dat de bagagedrager van uw fiets stevig genoeg is om een fietsstoeltje plus kind te kunnen dragen. Vaak wordt een minimum gewicht van 25 kg aangehouden. Per merk kan de manier van bevestiging op de bagagedrager verschillen. Soms bevestigt u een zitje door middel van een klemmechanisme met draaiknop en soms via een speciaal kliksysteem. U monteert doorgaans eerst het bevestigingssysteem op uw bagagedrager en klemt of klikt vervolgens het fietszitje op dit systeem. Bij elk van onze achterzitjes staat duidelijk uitgelegd hoe deze te bevestigen is.

Fietsstoeltje montage frame (zadelpen)
Een zitje dat bevestigd wordt aan het frame, wordt geleverd met een montageblok. Dit montageblok bevestigt u aan de zadelbuis. De zadelbuis dient hiervoor doorgaans een diameter te hebben tussen de 28-40 millimeter. Dit is bij verreweg de meeste fietsen voor volwassenen het geval. Aan het montageblok zit een soort ‘arm’ waar u vervolgens het zitje op klikt of op vastklemt. U kunt een zitje met dit systeem dus gemakkelijk op de fiets vastzetten en van de fiets afnemen. Het bevestigingsmateriaal voor bevestiging aan de zadelpen is altijd bij het stoeltje inbegrepen. Echter, u kunt de montagehouder voor aan het frame vaak ook los (bij)bestellen

Handleiding bevestigen fietsstoeltje
U krijgt bij bestelling van uw fietsstoeltje altijd een handleiding meegeleverd waarin de montage stap voor stap beschreven staat.

Heeft u een e-bike?
U leest hier meer over de bevestiging van een fietszitje op een e-bike.

 

 

 

Lees meer
Filter uw producten

Yepp Junior Easyfit Silver
Kwaliteit voor kinderen die ietsje ouder zijn, zelf al kunnen fietsen, maar toch nog graag en regelmatig bij u achterop plaatsnemen? De Yepp Junior! Veilig en wel. Een fietsstoeltje met comfortabele, zachte zit. Stoer, robuust en strak vormgegeven.
Bobike Junior Classic Urban Black
Een slimme uitvinding. U heeft een multifunctionele bagagedrager óf een comfortabel achterzitje voor uw kind in de leeftijd tot 10 jaar (/35 kilo). Ingeklapt dan wel uitgeklapt, deze Bobike Junior Classic doet eigenlijk altijd wel dienst!
Polisport Bubbly Maxi +FF frame zwart/donkergrijs
Fietsstoeltje.com heeft dit prima fietszitje voor een scherpe prijs: de Bubbly Maxi, zoals deze in het zwart/grijs. Een degelijk achterstoeltje, eenvoudig schoon te maken. Met voetbescherming, veilige driepuntsgordel, reflectie en meerdere zitstanden.
SALE Bobike ONE Mini Chocolate Brown
Bobike ONE Mini Chocolate Brown
Een nieuw ontworpen fietszitje, slank en hip: de Bobike ONE Mini is een duurzaam voorzitje van Hollands design. Het veilige stoeltje is dubbelwandig, waterafstotend en kleurvast (en behoudt zijn schoonheid). Lees verder, over onder meer het comfort!

€69,95 €56,95

Informatie
Yepp Maxi Black Easyfit
Superzacht, waterafstotend, spaakbescherming, reflectie, 5-puntsveiligheidsgordel, veel kindveiligheid, geïntegreerd slot. Alvast enkele eigenschappen van dit achterzitje! Deze Yepp Maxi betreft de variant in zwart, met Easyfit montage.
Bobike Exclusive Mini Cinnamon Brown
Een kinderzitje met ‘Exclusief’ in de naam! Bobike heeft al zijn kunde gebundeld in dit veilige, frisse fietsstoeltje, en aangevuld met veel extra’s. Dus ziet u hier een prijswinnend fietszitje (Cinnamon Brown) met stuurtje, luxe gordels en méér...
Qibbel 6+ Junior seat compleet
Een geheel eigen stijl hebben de fietsstoeltjes van Qibbel. Dit achterzitje is gemaakt voor kinderen van 6 tot 10 jaar en kan 35 kilo lichaamsgewicht aan. Een leuke kinderstoel met onder meer veiligheidsgordel en verstel- en inklapbare voetsteunen!
Yepp Junior Easyfit Black
De Yepp Junior: kwaliteit voor kinderen die ietsje ouder zijn, zelf al kunnen fietsen, maar toch nog graag en regelmatig bij u achterop plaatsnemen. Veilig en wel. Een fietsstoeltje met comfortabele, zachte zit. Strak vormgegeven. Stoer en robuust.
Qibbel 6+ Junior seat compleet - Zwart
Een geheel eigen stijl hebben de fietsstoeltjes van Qibbel. Dit achterzitje is gemaakt voor kinderen van 6 tot 10 jaar en kan 35 kilo lichaamsgewicht aan. Een leuke kinderstoel met onder meer veiligheidsgordel en verstel- en inklapbare voetsteunen!
Bobike ONE Maxi 1P Urban Black - frame
De Bobike ONE met zijn hippe, slanke uiterlijk van vaderlands ontwerp past ons kikkerlandje als gegoten. Dit (zwarte) fietsstoeltje voor kinderen tot 22 kilo heeft een fijne zit, zachte schouderriemen, verstelbare voetsteunen en frame montagesysteem.
Polisport Bubbly achterzitje CFS drager zwart/grijs
Stijlvol. En met diverse extra aandachtspunten voor comfort en veiligheid. Voor deze prijs! Typisch Polisport, dat met de Bubbly CFS een fietszitje voor achterop heeft gemaakt dat zonder gereedschap past op fiets en e-bike. Zoals deze in zwart met grijs.
Urban Iki Rear seat Aotake Mint Blue
Een verfijnd achterzitje, qua vorm, kleur en materiaal. Elegant en veilig. De Urban Iki, zoals deze Aotake Mint Blue, combineert Japanse roots met zen-achtig Dutch Design. Met veel zitcomfort én Click & Go. Voor uw eigen Iki gevoel...
*Incl. btw
Pagina 1 van 10