Welk fietsstoeltje moet ik kiezen?

De vraag: ''welk fietsstoeltje moet ik kiezen?'' is niet 1-2-3 te beantwoorden. De keuze voor een fietsstoeltje hangt namelijk af van meerdere factoren. Om u een handje op weg te helpen, vindt u hieronder een kort stappenplan waardoor het voor u makkelijker wordt het juiste fietszitje  te vinden. Met het stappenplan weet u als het ware beter waar u op moet letten.  

Stap 1: zoekt u een voorzitje of een achterzitje? 
Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van de leeftijd van uw kind. Het idee is dat de iets jongere (lees: kleinere en lichtere) kinderen plaatsnemen in een voorzitje. Voorzitjes zijn doorgaans geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 maanden tot een jaar of 3 (of tot een lichaamsgewicht van maximaal 15 kilo). Daarna kiest u voor uw kind een zitje achterop. Voor kinderen vanaf 6 jaar die nog achterop mee willen, zijn er de zogenaamde junior seats

Stap 2: welke bevestigingsmethode past op uw fiets? 
Voordat u een fietsstoeltje aanschaft, is het handig om even goed te kijken naar uw fiets om zo na te gaan of en hoe een zitje bevestigd kan worden. Voorzitjes bevestigt u altijd aan de stuurpen. Als u een afwijkende stuurpen heeft (zoals een ahead stuurpen), heeft u vaak een adapter nodig. Heeft u een e-bike? Kijk dan goed of het display de bevestiging niet in de weg zit. Heeft u een transportfiets? U leest hier meer over de bevestiging van een voorzitje op een transportfiets. 

Een achterzitje bevestigt u of op de bagagedrager of aan de zadelpen. Welke methode u kiest, is afhankelijk van uw fiets (en natuurlijk uw persoonlijke voorkeur). Voor bevestiging op uw achterdrager geldt dat de drager stevig genoeg moet zijn om het gewicht van een fietszitje + kind te kunnen dragen. Soms is een achterdrager niet geschikt voor bevestiging van een fietszitje. Dit kan het geval zijn bij sommige e-bikes of als u ook fietstassen wilt kunnen plaatsen. Een fietsstoeltje aan de zadelpen is dan wellicht een alternatief.  

Stap 3: moet het fietszitje aan bepaalde eisen voldoen? 
Uiteraard is het het allerbelangrijkst dat een fietszitje veilig is. Al onze voor- en achterzitjes voor kinderen tot 6 jaar voldoen aan de gestelde Europese veiligheidsnormen. Over de basisveiligheid hoeft u zich dus geen zorgen over te maken. Maar wellicht zoekt u zitje met nog wat extra veiligheidsopties, zoals een speciale 5-puntsgordel of een ledlichtje achterop. Neem deze zaken dan mee in uw keuze. Bij de productomschrijvingen van onze zitjes staan de opties altijd duidelijk omschreven. 

Stap 4: wat vind u mooi qua design/kleur? 
Dat fietszitjes allang niet meer alleen in het zwart verkrijgbaar zijn, ziet u goed terug in onze webshop. Sterker nog, fietsstoeltjes zijn tegenwoordig in een groot aantal verschillende kleuren en designs verkrijgbaar. Het is dus handig als u van tevoren een beetje nadenkt over welke kleur u aanspreekt of welke kleur goed bij uw fiets past. We beiden ook fietszitjes aan die u zelf kunt stylen

Hopelijk bent u met deze vier stappen een stukje wijzer wat betreft de keuze voor een fietszitje. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice.

 

 

 

Lees meer
Filter uw producten

Yepp Junior Easyfit Silver
Kwaliteit voor kinderen die ietsje ouder zijn, zelf al kunnen fietsen, maar toch nog graag en regelmatig bij u achterop plaatsnemen? De Yepp Junior! Veilig en wel. Een fietsstoeltje met comfortabele, zachte zit. Stoer, robuust en strak vormgegeven.
Bobike Junior Classic Urban Black
Een slimme uitvinding. U heeft een multifunctionele bagagedrager óf een comfortabel achterzitje voor uw kind in de leeftijd tot 10 jaar (/35 kilo). Ingeklapt dan wel uitgeklapt, deze Bobike Junior Classic doet eigenlijk altijd wel dienst!
SALE Bobike ONE Mini Chocolate Brown
Bobike ONE Mini Chocolate Brown
Een nieuw ontworpen fietszitje, slank en hip: de Bobike ONE Mini is een duurzaam voorzitje van Hollands design. Het veilige stoeltje is dubbelwandig, waterafstotend en kleurvast (en behoudt zijn schoonheid). Lees verder, over onder meer het comfort!

€69,95 €56,95

Informatie
SALE Qibbel Achterzitje Air Bagagedrager Zwart-bruin
Qibbel Achterzitje Air Bagagedrager Zwart-bruin
Het Qibbel Air achterzitje is het lichtste fietstoeltje van Nederland. Het zitje heeft een stijlvol, uniek en ergonomisch design en biedt voldoende veiligheid en zitcomfort. Voor kinderen vanaf 9 maanden tot 6 jaar. Ook geschikt voor veel e-bikes!

€89,95 €79,95

Informatie
Yepp Maxi Black Easyfit
Superzacht, waterafstotend, spaakbescherming, reflectie, 5-puntsveiligheidsgordel, veel kindveiligheid, geïntegreerd slot. Alvast enkele eigenschappen van dit achterzitje! Deze Yepp Maxi betreft de variant in zwart, met Easyfit montage.
Yepp Junior Easyfit Black
De Yepp Junior: kwaliteit voor kinderen die ietsje ouder zijn, zelf al kunnen fietsen, maar toch nog graag en regelmatig bij u achterop plaatsnemen. Veilig en wel. Een fietsstoeltje met comfortabele, zachte zit. Strak vormgegeven. Stoer en robuust.
Bobike Exclusive Mini Plus Urban Black
Dit gerestylede voorzitje Exclusive Mini Plus van Bobike is stijlvol, zeer veilig en van uitstekende kwaliteit. Met stuurtje, nieuwe gordels met zachte covers en verbeterde voetsteunen.
Urban Iki Front seat Bincho Black - Kurumi Brown
Elegant, compact, veilig. Verfijnd qua vorm, kleur en materiaal. Het voorzitje Urban Iki, zoals deze Bincho Black met Kurumi Brown, combineert Japanse roots met zen-achtig Dutch Design. Met veel zitcomfort én Click & Go. Voor uw eigen Iki gevoel...
Polisport Groovy achterzitje CFS drager zwart/grijs
Elegant! Deze Polisport Groovy heeft een ontwerp dat zowel sierlijk is als ergonomisch. En ook qua veiligheid biedt dit achterzitje veel, op gedetailleerd niveau. De Groovy zoals deze in zwart met grijs past op haast elke drager, ook van de e-bike.
SALE Yepp Voorzitje Nexxt Mini Chocolade Bruin
Yepp Voorzitje Nexxt Mini Chocolade Bruin
Een fietsstoeltje voor voorop de fiets van Yepp. De Nexxt Mini is veilig, stevig, comfortabel en licht van gewicht. Hij heeft een verstelbare vijfpuntsgordel, voetensteuntjes en een 'stuurtje' en is geschikt voor kinderen vanaf 9 kg tot maximaal 15 kg.

€109,95 €83,95

Informatie
Polisport Achterzitje Bubbly Maxi+ CFS drager zwart/grijs
Achterzitje met extra aandacht voor comfort en veiligheid. Voor deze prijs! Typisch Polisport, dat met de Bubbly Maxi+ CFS een fietszitje voor achterop heeft gemaakt dat zonder gereedschap past op fiets en e-bike.
Qibbel Achterzitje Air Black - framebevestiging
Geen bagagedrager? Geen probleem! Dit Qibbel Air achterzitje is voor aan het frame. Dit lichtste fietstoeltje van Nederland heeft een stijlvol, uniek & ergonomisch design en biedt voldoende veiligheid en zitcomfort. Voor kinderen van 9 maanden tot 6 jaar.

€109,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 11