Kinderfietskarren

Op deze pagina vindt u ons aanbod aan fietskarren. Een fietskar is een handige en leuke uitvinding om uw kind te laten genieten van een mooie fietstocht. Tijdens de fietstocht zit uw kind veilig en stabiel door de gordels in de kinderkar. U bent goed zichtbaar tijdens het fietsen aangezien de fietskarren voorzien zijn van reflectie en een vlaggetje. 

Om veiligheidsredenen wordt aangeraden om de kinderen een kinderfietshelm te laten dragen. Ook kinderfietshelmen kunt u vinden in ons assortiment.

Neemt u toch liever uw kind mee in een fietsstoeltje? Bekijk dan eens ons ruime aanbod aan fietsstoeltjes. Zowel voorzitjes als achterzitjes kunt u vinden op Fietsstoeltje.com.


Kinderfietskar kopen?

Een kinderfietskar kopen, voor een kind of baby: dat kan meestal voor de leeftijd van ongeveer 6 maanden / 1 jaar tot en met 5 à 6 jaar. Dat kan uiteraard verschillen per uitvoering van de fietskar. Er passen doorgaans (zeker) twee kinderen, wederom mede afhankelijk van het type kar en van de grootte van de kinderen of baby's. 

De bevestiging van een fietskar gebeurt achter de fiets. Een fietskar kan worden gebruikt achter een normale fiets, maar ook achter een racefiets of e-bike. Dus ook een snellere fietsrit of uitgebreidere fietstocht behoort met een kinderfietskar erachter tot de mogelijkheden, waarbij veiligheid, stabiliteit en wegligging belangrijke elementen zijn. Merken zoals XLC, M-Wave en Thule hebben hun fietskarren voorzien van veel en diverse eigenschappen die dit mogelijk maken. Onmisbaar voor het welzijn van kind en baby. 


Veilige kinderfietskar

Ten eerste zorgen een solide koppeling en zekering ervoor dat de kar niet los zal raken. Dit komt ook naar voren bij keurmerken zoals TÜV en GS. Andere voorbeelden van eigenschappen van een kinderfietskar die van belang zijn voor de veiligheid van het kind en de baby achterin, zijn sterke reflectie (vóór en achter), de aanwezigheid van een veiligheidsvlag in een opvallende kleur, een rem, bumper en veiligheidsgordel (vaak 5-punts). Overigens is eveneens het dragen van een kinderfietshelm ook in de kinderfietskar blijvend raadzaam.

Fietskar: voor welke leeftijd?

Ook qua hoeveelheid mee te nemen kleine personen, kunt u op Fietsstoeltje.com bij de specifieke productbeschrijving altijd lezen wat de mogelijkheden zijn. Hetzelfde geldt voor de maximale lengte van de kinderen en het totale draaggewicht. In de regel is een fietskar geschikt voor minimaal twee baby's / kinderen in de leeftijd(en) van 6 maanden (wanneer een kind zelfstandig kan zitten) tot en met 5-6 jaar, met een lichaamslengte van maximaal zo'n 105 centimeter en laadgewicht van rond 40-50 kilo. Ook hier kunnen er verschillen zijn afhankelijk van de betreffende kinderfietskar.


Fietskar en Maxi Cosi

Een fietskar voor een kind of baby heeft een belangrijk doel: de kar achter de fiets moet zorgen voor praktisch gemak en vele fijne fietskilometers voor zowel ouder (opa/oma) als baby's, peuters en/of kleuters achterin. Ook wat dit aangaat valt er het nodige te zeggen. Ten eerste is er de veelgestelde vraag: kan en mag er in een kinderfietskar een Maxi Cosi? Antwoord: ja, bij sommige fietskarren; de uitvoeringen die er speciaal voor zijn gemaakt.


Kinderfietskar: veel praktische eigenschappen

Van een insectennet aan meerdere zijden (géén kleine vliegjes, wél ventilatie en frisse lucht), waterproof fietskarren en transparant materiaal voor een aangenaam uitzicht tot de flexibele mogelijkheden bij het open en dicht doen van flappen, kap en zijkanten. Over de praktische kenmerken van kinderfietskarren is bij het ontwikkelproces door A-merken uiteraard goed nagedacht. Zo zijn genoemde onderdelen zoals de flappen en de 'deuren' oprolbaar en op meerdere manieren vast te zetten met klittenband, rits, klikgespen, lussen en/of elastiek.


Fietskar & extra's

Ander praktisch gemak van een fietskar zit 'm in deze mogelijkheden: het meenemen van extra kilo's bagage in daarvoor bestemde vakken (zoals mooi weggewerkte zijvakken en compartimenten onder het zitgedeelte): ideaal voor speelgoed, een extra jas, drinkfles et cetera.


Inklapbare fietskar

En dan zijn er nog fietskarren met opvallende extra's: denk aan een kinderfietskar die óók te gebruiken is als aanhanger en/of als buggy. Denk aan inklapbare kinderfietskarren die bovendien te gebruiken zijn als duwkar. Ideaal voor wanneer de fietstocht tussentijds wordt aangevuld met een kleine wandeltocht. Zo'n duwstang is vaak te verstellen in meerdere standen en voorzien van een flexibel te gebruiken polsband. 

Vragen? Fietsstoeltje.com. Zie bijgaand het assortiment fietskarren!

 

Lees meer
Filter uw producten

XLC Fietskar Duo
Een luxe fietskar geschikt voor twee kindjes. Deze kar is te gebruiken als aanhanger én als buggy. Voorzien van onder andere reflectie, insectennet, bumper, rem, veiligheidsvlag en extra opbergruimte.

€489,95

Informatie
M-Wave Fietskar Carry All
Met deze fietskar neemt u twee kinderen van 1 t/m 5 jaar makkelijk mee op de fiets. Deze kar plaatst u achter uw fiets en is voorzien van onder andere reflectie, insectennet en veiligheidsvlag.

€209,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 1