Fietszitje aan stuur

Als u op zoek bent naar een fietszitje voor aan het stuur bent u op Fietsstoeltje.com aan het juiste adres. Een fietszitje aan het stuur – ook wel een voorzitje genoemd – is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 maanden tot een jaar of 3 (of maximaal 15 kilo). Voor meer informatie over fietszitjes en de bijbehorende leeftijd verwijzen wij u graag naar deze blog.

Bevestiging fietszitje stuur
Een fietszitje aan het stuur bevestigt u aan de stuurpen. Dit doet u via een adapter waar u vervolgens het fietsstoeltje aan vastklikt. Deze adapter – of montagebeugel – kunt u overigens ook los bijbestellen. Handig voor op een tweede fiets, bijvoorbeeld die van partner, opa of oma. Voor montage aan een ahead stuurpen bestaat een apart montageblok. U ontvangt bij de aanschaf van een fietszitje altijd een duidelijke gebruiksaanwijzing.

Bobike ONE Mini Chocolate Brown                                                Urban Iki Front seat Bincho Black

Enkele aandachtspunten
Na de bevestiging van het montageblok aan de stuurpen, kunt u het voorzitje in de montagehouder klikken. Dit maakt het gemakkelijk het zitje snel op de fiets te zetten en van de fiets af te nemen. Let er bij het plaatsen van het zitje op dat deze goed vastklikt of vastklemt in de montagebeugel. Hij moet natuurlijk niet losschieten onderweg. U zou bijvoorbeeld na bevestigen een kort proefritje kunnen maken om te kijken of het stoeltje blijft zitten. Een proefritje helpt u ook alvast een beetje te wennen aan het fietsen met een stoeltje voorop.

Gebruik van het voorstoeltje
Als u uw kind voor de eerste keer in het voorstoeltje zet, let er dan op dat hij of zij comfortabel zit. Zorg er bijvoorbeeld voor dat uw kind nergens beklemd raakt. De meeste voorzitjes zijn voorzien van verstelbare voetenbakken en veiligheidsgordel. Stel deze voor de eerste fietsrit goed in op uw kind. Zorg er dus voor dat de voetenbakjes afgesteld zijn op de beenlengte van uw kind en dat de gordel goed past om de schouders, bij het kruis en eventueel het middel. Gebruik overigens tijdens een fietsritje altijd de veiligheidsgordel en de voetenbakriempjes en check of uw kind deze niet zelf open kan maken (meestal zijn deze sluitingen kind-proof).