Fietszitje junior

De meeste fietszitjes die we aanbieden op Fietsstoeltje.com zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd 9 maanden tot ongeveer 6 jaar. Deze voor- en achterzitjes bieden optimale veiligheid en zitcomfort, zodat u uw kleintje veilig op de fiets kunt vervoeren. Vanaf een jaar of 6 gaan kinderen meestal op hun eigen fiets de wereld verkennen. Maar ook al worden kinderen wat ouder, toch is het soms nog wel zo fijn om even bij papa of mama achterop de fiets mee te kunnen. Qibbel, Bobike en Yepp hebben daarom zogenaamde junior fietszitjes ontwikkeld. Deze zijn specifiek bedoeld voor de iets oudere kinderen (6-10 jaar).

Design fietsstoeltje junior
U zult zien dat bij de meeste junior fietszitjes het design strak en stijlvol is gehouden. De zitjes zijn vaak uitgevoerd in het zwart, grijs of bruin, zodat ze qua kleur makkelijk te matchen zijn met uw fiets. De zitjes zijn qua ontwerp vrij basic. Hierbij zijn ‘praktisch’ en ‘comfortabel’ sleutelwoorden. De junior zitjes bestaan uit een zitvlak met rugleuning. In feite zijn het letterlijk een soort stoeltjes voor achterop de bagagedrager. Uiteraard is bij het ontwerpen ook aan de veiligheid gedacht.

Veiligheid junior fietszitje
Voor een fietszitje voor een driejarige gelden iets andere veiligheidseisen dan voor een fietszitje voor een zesjarige. Kleinere kinderen zijn immers nog net wat kwetsbaarder en hebben meer ondersteuning nodig dan oudere kinderen. Desalniettemin zijn ook de junior zitjes ontworpen met de veiligheid van uw kind in het achterhoofd. Zo zijn de zitjes voorzien van een gordel, zodat uw zoon of dochter onderweg goed vastzit, en worden de zitjes geleverd met voetsteunen.

Bevestiging junior fietsstoeltjes
Het verschilt per merk hoe u een junior fietsstoeltje op de bagagedrager dient te bevestigen. Meestal wordt het zitje geleverd met een soort adapter die u permanent op uw bagagedrager bevestigt. Vervolgens is het zitje hierop te klikken of te klemmen. Op deze manier kunt u ook gemakkelijk het zitje weer afnemen als u dat wilt. De Yepp Junior Easyfit kan alleen gemonteerd worden op een zogenaamde Easyfit window. Sommige bagagedragers zijn standaard uitgerust met een Easyfit window maar als dit niet het geval is dient u los een Easyfit adapter aan te schaffen.

Alternatief: een Cushie met rugsteun
Is uw budget net even wat minder toereikend of wilt u liever geen fietsstoeltje meer achterop de fiets hebben? Dan is een Cushie wellicht een optie. Cushies zijn zogenaamde fietskussentjes voor achterop de bagagedrager. Ook op een Cushie kunt u prima uw iets oudere zoon of dochter meenemen achterop de fiets. De Cushies zijn verkrijgbaar in allerlei leuke dessins en uit te breiden met een bijpassende rugsteun, voor extra comfort.

 

Bobike Junior Classic Urban Black - inklapbaar multifunctioneel achterzitje voor 5-10 jaar                                Yepp Junior Easyfit Black                               Qibbel 6+ Junior seat Zwart