Fietszitje kind 2 jaar

Wilt u weten welk fietsstoeltje geschikt is voor een kind van 2 jaar oud? Wij geven u graag iets meer uitleg over de verschillende typen fietsstoeltjes, zodat u weet welk zitje geschikt is voor een 2-jarige.

Voor- en achterzitjes
Wat fietsstoeltjes betreft kunnen we onderscheid maken tussen voorzitjes en achterzitjes. De keuze voor een voor- of achterzitje heeft te maken met de leeftijd van uw kind. Doorgaans geldt dat zitjes voor voorop de fiets geschikt zijn voor kinderen vanaf ongeveer 9 maanden tot 3 jaar en zitjes achterop voor kinderen vanaf 3 jaar. Voor een kind van 2 jaar oud zou een voorzitje dus geschikt zijn. Meer informatie over de type fietsstoeltjes en leeftijd vindt u in deze blog. Het leuke van een voorstoeltje is dat uw 2-jarige tijdens het fietsen lekker om zich heen kan kijken en u uw kleintje goed in de gaten kunt houden.

De keuze voor een voorzitje
U weet dus nu dat een kind van twee jaar oud vervoerd kan worden in een voorzitje. Handig om even te weten is dat voorzitjes vaak mini’s worden genoemd. Mocht u dit woord dus tegenkomen in een producttitel of productomschrijving, dan weet u dat het een voorzitje betreft. Al onze voorzitjes voldoen aan de Europese veiligheidsnorm EN 14344. U vindt hier meer informatie over deze norm en de veiligheid van een fietsstoeltje. Nu u zeker weet dat het met de veiligheid van een voorzitje wel goed zit, kunt u de keuze voor een zitje baseren op andere zaken, zoals kleur en model. In onze shop vindt u een ruim aanbod voorzitjes. Kijk dus eens op uw gemak rond om te zien welk zitje u het meeste aanspreekt.

Yepp Mini Ocean - fietsstoeltje vóór                                              Urban Iki Front seat Shinju White

Uw kind veilig voorop de fiets
Als u met uw tweejarige een fietstochtje gaat maken, zijn er een aantal dingen die u in uw achterhoofd moet houden. Dat het raadzaam is alleen een zitje aan te schaffen dat voldoet aan de EN 14344 norm hebben we zojuist al even aangestipt. Aangezien al onze voorzitjes aan deze norm voldoen, is dit niet iets waar u verder bij stil hoeft te staan. Het is wel zaak een zitje op de correcte manier te bevestigen. U krijgt bij uw bestelling altijd een heldere gebruiksaanwijzing meegeleverd. Houd verder goed in de gaten of uw kind tijdens de rit nergens bekneld raakt of klem komt te zitten.

Een windscherm: handig accessoire voor bij voorzitje
Een handig accessoire voor bij een fietszitje is een windscherm. Met een windscherm zit uw zoon of dochter altijd lekker beschut, hoe slecht het weer ook is. Een windscherm beschermt echter niet alleen tegen wind en regen, het houdt ook opwaaiend zand, stof of laaghangende taken op afstand. Het leuke is dat er bij de meeste fietsstoeltjes een bijpassend windscherm verkrijgbaar is. Zo bent u ervan verzekerd dat het scherm qua stijl en qua bevestiging perfect bij het stoeltje past.