Fietszitje kind 3 jaar

Wilt u weten welk fietsstoeltje geschikt is voor een kind van 3 jaar oud? Wij geven u graag iets meer uitleg over de verschillende typen fietsstoeltjes, zodat u precies welk zitje geschikt is voor een 3-jarige.

Voor- en achterzitjes
Wat fietsstoeltjes betreft kunnen we onderscheid maken tussen voorzitjes en achterzitjes. De keuze voor een voor- of achterzitje heeft te maken met de leeftijd van uw kind. Doorgaans geldt dat zitjes voor voorop de fiets geschikt zijn voor kinderen vanaf ongeveer 9 maanden tot 3 jaar en zitjes achterop voor kinderen vanaf 3 jaar tot ongeveer een jaar of 6. Voor een kind van 3 jaar oud zit u dus qua keuze van een zitje tussen beide types in. Het is in dat geval handig ook het gewicht van uw kind mee te nemen in de beslissing. Een voorzitje is geschikt voor kinderen tot 15 kilo. Is uw kind zwaarder dan 15 kilo of zit hij of zij tegen de 15 kilo aan, kies dan voor een achterzitje. Meer informatie over de type fietsstoeltjes en leeftijd vindt u in deze blog.

Polisport Bubbly Maxi +FF frame zwart/donkergrijs                                                 Urban Iki rear white

De keuze voor een achterzitje
In de meeste gevallen zal de keuze voor een zitje voor een 3-jarige dus op een achterstoeltje vallen. Handig om te weten is dat deze vaak maxi’s worden genoemd. Mocht u dit woord tegenkomen in een producttitel of productomschrijving, dan weet u dat het een achterzitje betreft. Al onze achterzitjes tot 6 jaar voldoen aan de Europese veiligheidsnorm EN 14344. U vindt hier meer informatie over deze norm en de veiligheid van een fietsstoeltje. Nu u zeker weet dat het met de veiligheid van een achterzitje wel goed zit, kunt u de keuze voor een zitje baseren op andere zaken, zoals kleur en model. In onze shop vindt u een ruim aanbod achterstoeltjes. Kijk dus eens op uw gemak rond om te zien welk zitje u het meeste aanspreekt.

Uw 3-jarige veilig mee achterop de fiets
Als u met uw driejarige een fietstochtje gaat maken, zijn er een aantal dingen die u in uw achterhoofd moet houden. Dat het raadzaam is alleen een zitje aan te schaffen dat voldoet aan de EN 14344 norm hebben we zojuist al even aangestipt. Het is daarnaast ook belangrijk een achterstoeltje op de correcte wijze te bevestigen. U krijgt bij uw bestelling daarom altijd een heldere gebruiksaanwijzing meegeleverd.

Handige accessoires voor bij een achterzitje
In onze gespecialiseerde fietsshop bieden we naast vele fietsstoeltjes ook een groot aantal bijpassende accessoires aan. Twee handige accessoires voor bij een achterzitje zijn de buggy-mee of de dragerverlenger. Deze accessoires maakt het mogelijk zowel een achterzitje als een buggy of fietstas op de bagagedrager mee te nemen. Eventueel zou u nog de aanschaf van een slotje kunnen overwegen om uw achterzitje te beschermen tegen diefstal.