Fietszitje met reflectie

Bij de keuze voor een fietszitje zijn meerdere dingen belangrijk. Een fietsstoeltje moet veilig en comfortabel zijn. Ook is het wel zo fijn als een stoeltje een beetje makkelijk op uw fiets te monteren is. Daarnaast is het ook niet geheel onbelangrijk dat een fietszitje er een beetje leuk uitziet. Maar ook de details kunnen u ertoe doen besluiten voor een bepaald zitje te kiezen. Een fietsstoeltje met reflectie bijvoorbeeld, heeft in de donkere wintermaanden zeker meerwaarde.

Meer zichtbaarheid in het verkeer
In het verkeer draait het om de regels kennen, goed uitkijken én om zichtbaar zijn. Dit geldt vooral als de dagen korter worden en u in het schemer of donker op pad moet. Vooral als u een kindje in een zitje voor- of achterop de fiets heeft, is wat extra zichtbaarheid geen overbodige luxe. Reflecterende elementen op een fietsstoeltje zorgen ervoor dat het zitje – en dus uzelf en uw kind – extra opvallen in het verkeer. Wel zo veilig.                             

Reflectie op achterzitje
Reflecterende elementen bevinden zich vaak aan de achterkant van een zitje. Voorzitjes hebben daarom meestal geen reflectie omdat de achterkant van het zitje niet zichtbaar is (u zit er immers voor). Achterzitjes zijn met de achterkant wel goed zichtbaar voor het overige verkeer. Als iemand achter u fietst of rijdt, kan de reflectie dus zijn werk doen.

Reflectie vaak stijlvol geïntegreerd
Een zitje voor achterop de fiets heeft doorgaans één of meer reflecterende elementen. Deze zijn stijlvol geïntegreerd in het ontwerp van het zitje. Zo gaan ze als het ware op in het design maar trekken ze wel de aandacht van het andere verkeer. 

Een lichtje voor nog meer zichtbaarheid
Kiest u voor één van de achterzitjes van Yepp? Deze zijn uit te breiden met een speciaal lichtje dat u gemakkelijk achterop het zitje kunt klikken. Een lichtje zorgt natuurlijk voor nog meer extra zichtbaarheid.

 

Polisport Bubbly Maxi +FF frame zwart/donkergrijs                                    Yepp Achterlicht Delight No.2