Fietszitje voetsteunen

Wanneer uw kind voor- of achterop meegaat op de fiets, is het wel zo fijn als hij of zij de voeten ergens kwijt kan. U wilt natuurlijk voorkomen dat de kindervoeten tussen de spaken komen, met alle nare gevolgen van dien. Gelukkig zijn tegenwoordig zo goed als alle kinderzitjes voorzien van stevige voetsteunen. Bij kinderzitjes voor kinderen tot een jaar of 6 zijn deze geïntegreerd in het ontwerp van het zitje. Bij de meeste zitjes voor iets oudere kinderen moet u ze los bevestigen aan het frame van uw fiets.

Voetsteunen fietszitjes voor kinderen tot en met 6 jaar
Voor- en achterzitjes voor kinderen tot een jaar of 6 zijn zo ontworpen dat ze optimale comfort en veiligheid beiden. Ze bestaan vaak uit één geheel, met geïntegreerde spaakbeschermers en voetensteunen. De spaakbeschermers zorgen ervoor dat uw kind niet met zijn of haar voeten tussen de spaken kan komen. De voetsteunen zijn voorzien van een riempje, zodat de voeten van uw kinderen niet los kunnen komen tijdens het fietsen.

Voetsteunen zitjes voor de iets oudere kinderen
Bij de zitjes voor wat oudere kinderen, zoals de Junior seats en de Zadels op Stang, zijn voetsteunen vaak ook inbegrepen. Bij Zadel op Stang vormen ze één geheel met het zitje en bij de Junior 6+ zitjes moet u ze los bevestigen. De zitjes voor de wat oudere kinderen zijn qua ontwerp vaak iets meer basic. Zo zijn ze bijvoorbeeld niet standaard voorzien van spaakbeschermingsplaten. Het is daarom belangrijk dat uw kind zijn of haar voeten tijdens het fietsen goed op de voetsteunen laat rusten. Bij de voetsteunen van de Zadel op Stang zitjes kunt u de kindervoeten met klittenband vastzetten. Eventueel kunt u ook losse spaakbeschermers aanschaffen. Kiest u voor een Cushie? Dan zitten er geen voetsteunen inbegrepen. U kunt deze los aanschaffen.

 

Qibbel Achterzitje basiselement - Wit                         Zadel op Stang Model Nr. 4 voor oversized damesfiets met enkele aluminium stang                        Qibbel Voetsteunen voor bij 6+ Junior seat - setje van 2 – inklapbaar