Fietszitje voorop

Bent u op zoek naar een fietszitje voor voorop de fiets maar wilt u weten waar u op moet letten bij de aanschaf van een voorzitje? Dan bent u bij Fietsstoeltje.com aan het juiste adres. Wij vertellen u graag meer over de veiligheid van voorzitjes en voor welke leeftijd een voorstoeltje nou precies geschikt is. Ook kunnen we u het één en ander vertellen over de comfort van zitjes voorop de fiets en de mogelijke extra’s. Zo maakt u snel en gemakkelijk de juiste keuze voor een fietsstoeltje.

Een voorzitje – voor welke leeftijd?
Allereerst is het belangrijk helder te hebben vanaf welke leeftijd een voorzitje geschikt is. Een voorzitje – bij veel merken ook wel de Mini genoemd – is geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden tot ongeveer 3 jaar (of tot een gewicht van ongeveer 15 kilo). Een voorzitje is dus met name bedoeld voor de wat jongere kinderen. Het voordeel van een fietszitje voor is dat u uw kleintje in het zicht heeft en dus goed in de gaten kunt houden. Ook voor uw peuter is het leuk; hij of zij kan tijd het fietsen lekker om zich heen kijken.

 

Bobike Mini Classic Urban Black - voorzitje                                                  Bobike Exclusive Mini Cinnamon Brown                                       Qibbel ToGo Voorzitje White met bevestiging stuurpen en stylingset Polka Dot Blue

Bevestiging voorstoeltje
Een voorzitje wordt bevestigd aan de stuurpen van uw fiets. U ontvangt bij aankoop van een voorzitje altijd een duidelijke gebruiksaanwijzing voor het correct bevestigen van het desbetreffende voorstoeltje.

Een zitje voorop de fiets – hoe zit het met de veiligheid?
Als u een fietsstoeltje aan wilt schaffen is veiligheid natuurlijk uw hoogste prioriteit. Alle zitjes op Fietsstoeltje.com in de leeftijdscategorie tot 6 jaar voldoen aan de Europese norm EN 14344 en hebben dus het predicaat ‘veilig’. Dit houdt in dat een voorzitje geen scherpe onderdelen bevat, de gordel en de riempjes van de voetenbak niet door het kind zelf open te maken zijn, hij of zij niet ergens met een vingertje in vast kan komen te zitten en dat de rugleuning van het fietszitje hoog genoeg is. Zie ook onze blog met meer informatie over de veiligheid van een fietsstoeltje

Een comfortabel voorzitje
Naast veiligheid is ook comfort belangrijk. Het is natuurlijk wel zo fijn als uw kleintje tijdens het fietsen lekker zit. Bij de meeste voorzitjes wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed. Een zitje is vaak zo gevormd dat het optimaal zitcomfort biedt. De gordels zijn vaak gemaakt van zacht materiaal zodat ze niet in de huid snijden. Ook zijn de voetsteuntjes vaak in hoogte verstelbaar om zo goed aan te kunnen sluiten bij de beenlengte van uw kind.

Fietszitje voor op de fiets: accessoires
Het leuke is ook dat veel merken bij een voorzitje bijpassende accessoires aanbieden. Zo kunt u bijvoorbeeld bij bijna alle fietszitjes een bijpassend windscherm aanschaffen. Deze schermen passen perfect op het desbetreffende zitje. Zo heeft u dus een windscherm en zitje in dezelfde kleur en stijl! Daarnaast kunt u een voorzitje bijvoorbeeld uitbreiden met een slaaprol of toybar. Handig voor als uw kind in slaap valt of als uw kind onrustig wordt. Voor een stukje extra veiligheid is ook een kinderhelm aan te raden. Deze biedt een extra stukje essentiële bescherming bij een botsing of val.  

Yepp Slaaprol Nijntje - veilig en ontspannen in de Yepp Min                                           Qibbel Toybar met handvatten - voor leuke afleiding en meesturen - in opgewekt groen                           Polisport Babyhelm Elephant

Voorstoeltje: looks en dessins
Zitjes voor voorop de fiets zijn er tegenwoordig in allerlei uitvoeringen. U vindt zitjes in de  meer traditionele kleuren zoals zwart, wit of grijs maar er zijn ook fietszitjes in hippere kleuren, zoals roze, blauw, groen of oranje. Het merk Qibbel heeft zelfs complete stylingsets in het assortiment, waarmee u een fietsstoeltje naar eigen wens kunt aankleden. Zo is er dus voor elke mama of papa wat wils! 

Kijk, kortom, gerust eens rond in het uitgebreide assortiment voorzitjes van Fietsstoeltje.com. Tip: door middel van de filters kunt u snel en gemakkelijk een zitje vinden dat bij uw voorkeuren en binnen uw budget past.