Fietszitjes Zadel op Stang

Is uw kind al ietsje ouder maar wilt u hem of haar nog steeds op de fiets kunnen vervoeren? Dan biedt Zadel op Stang uitkomst. Dit type ‘fietszitje’ is ideaal om een kind in de leeftijd van 3-4 tot ongeveer 6-7 jaar op mee te nemen. Het is daarmee een prima alternatief voor een traditioneel fietsstoeltje of fietskussentje. De Zadel op Stang is ook een handige oplossing voor als er meerdere kinderen tegelijk op de fiets mee moeten.

Bevestiging Zadel op Stang
De naam zegt het al: dit type zitje is in feite een extra zadel die u monteert op de stang van uw fiets. Zadel op Stang heeft verschillende type zitjes ontwikkeld die per model geschikt zijn voor op een bepaald type heren- of damesfiets. Zie de homepage van Fietsstoeltje.com voor onze speciale categorie met Zadel op Stang-zitjes. Hier vindt u alle type zitjes, net als verdere informatie over de bevestiging van de Zadels op Stang.

5 typen zitjes
Zadel op Stang heeft in totaal 5 modellen ontwikkeld, voor zowel op dames- als herenfietsen. Wat voor soort fiets u ook heeft, de kans dat één van de modellen op uw fiets bevestigd kan worden is groot. Één van de zitjes is bijvoorbeeld geschikt voor op damesfietsen met een dubbele buis. Ook is er een zitje voor op herenfietsen met een extra dikke buis.

Zadel op Stang Model Nr. 4                        Zadel op Stang Model Nr. 4

Draaggewicht tot 40 kilo
Een Zadel op Stang krijgt een stabiele plek tussen het stuur en het gewone zadel in. Het frame van uw fiets draagt vervolgens het gewicht van uw kind, waardoor dit geen invloed heeft op het sturen. Het maximaal draaggewicht van een Zadel op Stang is 40 kilo.

Verankerde rug- en voetensteun
Alle type Zadel op Stang hebben een vaste ruggensteun, plus voetensteuntjes die aan de onderkant van de bevestiging van het zadel verankerd zijn. De Zadel op Stang zit na montage stevig vast op uw fiets waardoor draaien van het zadel en de steunen niet mogelijk is. Zorg er wel voor dat het klittenband bij de voetsteunen goed om de kindervoeten zit, zodat deze niet tussen de spaken van uw voorwiel kunnen komen.

Zadel op Stang Model Nr. 2