Monteren Zadel op Stang

Is uw kind al ietsje ouder maar wilt u hem of haar nog steeds op de fiets kunnen vervoeren? Dan biedt Zadel op Stang uitkomst. Dit type ‘fietszitje’ is ideaal om een kind in de leeftijd van 3-4 tot ongeveer 6-7 jaar op mee te nemen. Het is daarmee een prima alternatief voor een traditioneel fietsstoeltje. De Zadel op Stang is ook een handige oplossing voor als er meerdere kinderen tegelijk op de fiets mee moeten.

Vijf verschillende modellen
Zadel op Stang is verkrijgbaar in vijf verschillende modellen. Er zijn zitjes speciaal voor op de damesfiets en modellen speciaal voor op de herenfiets. Een Zadel op Stang krijgt een plek tussen uw zadel en de stuurpen. Het frame van uw fiets draagt vervolgens het gewicht van uw kind, waardoor dit geen invloed heeft op het sturen.

Bevestiging Zadel op Stang damesfietsen
Drie van de Zadel op Stang zitjes zijn geschikt voor damesfietsen. Het gaat om Zadel op Stang nummer 1, 3 en 4. Zitje nummer 4 is bedoeld voor damesfietsen met een enkele (aluminium stang) en de zitjes 1 en 3 voor damesfietsen met een dubbele stang. De dikte van de stang is hierbij wel van belang. Lees dus bij elk zitje altijd goed de productinformatie om te zien of het zitje op uw fiets past. Zitje nummer 4 bevestigt u zowel aan de stuurpen als op de stang, terwijl de zitjes 1 en 3 aan de twee buizen bevestigd worden. U vindt op de productpagina’s van de zitjes een afbeelding met een korte instructie. De gebruiksaanwijzing wordt uiteraard ook bij bestelling meegeleverd.

Bevestiging Zadel op Stang herenfietsen
De andere twee Zadels op Stang zijn geschikt voor op de herenfiets. Zitje nummer 2 is een basismodel dat speciaal is gemaakt voor de standaard herenfiets met een stalen stang en een onderbuis met gemiddelde dikte. Het zitje wordt aan de stang en de onderbuis vastgemaakt. Zitje nummer 5 is geschikt voor herenfietsen met een oversized aluminium frame. Ook dit zitje wordt aan de stang en onderbuis bevestigd, alleen is bij deze fietsen de onderbuis bovengemiddeld dik. Lees ook bij deze zitjes goed de productinformatie om te zien of het zitje op uw fiets past.

Veiligheid
Alle Zadels op Stang hebben een vaste ruggensteun, plus voetensteuntjes die aan de onderkant van de bevestiging van het zadel verankerd zijn. Zorg er wel voor dat het klittenband bij de voetsteunen goed om de kindervoeten zit, zodat deze niet tussen de spaken van uw voorwiel kunnen komen. Voor extra zekerheid zou u de losse spaakbeschermers van Zadel op Stang aan kunnen schaffen.

 

Zadel op Stang Model Nr. 3                    Zadel op Stang Model Nr. 5                            Zadel op Stang Model Nr. 3 - spaak