Test Fietsstoeltjes Consumentenbond

Bent u op zoek naar een veilig en comfortabel fietsstoeltje maar weet u niet welke u moet kiezen? De Consumentenbond heeft in 2014 en in 2016 een aantal fietsstoeltjes getest op veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. In deze test zijn zowel fietsstoeltjes voor voorop als achterop de fiets aan bod gekomen. Op deze pagina vindt u de als beste geteste fietszitjes, zodat u snel en gemakkelijk een keuze kunt maken voor het juiste fietsstoeltje! 

De als beste geteste fietsstoeltjes

Het stoeltje voor achterop dat in de test het hoogste eindigt is de Yepp Maxi zadelbuis. Het stoeltje voor voorop de fiets die het hoogste scoort is de Bobike Exclusive mini.

Stoeltje achterop: Yepp Maxi zadelbuis
• Materiaal: siliconen rubber (waterafstotend)
• Voor leeftijd/gewicht: t/m 6 jaar / 22 kilo
• Kleur: diverse
• Bevestiging: aan de zadelbuis

Bijzonderheden: Qua veiligheid zit het bij dit fietsstoeltje wel goed. Het zitje is voorzien van het EN 14344-keurmerk en heeft een 5-puntsgordel. Met een dergelijke gordel zit uw kind vast bij het kruis, de schouders én de middel. Bovendien heeft de gordel een kindvriendelijke sluiting. Ook is het zitje voorzien van spaakbeschermplaten en reflectoren. Zaken die het gebruiksgemak bevorderen zijn de voetsteunen met voetriempjes, de bevestigingsmogelijkheid aan de zadelbuis en het geïntegreerde slot tegen diefstal.

Stoeltje voorop: Bobike Exclusive Mini
• Materiaal: siliconen rubber (waterafstotend)
• Voor leeftijd/gewicht: tot 3 jaar / 15 kilo
• Kleur: diverse
• Bevestiging: aan de stuurpen

Bijzonderheden: Ook dit zitje scoort hoog op het gebied van veiligheid. Het zitje is voorzien van het EN 14344-keurmerk en heeft de IF Design Award gewonnen. Het dubbelwandige ontwerp en de voorgevormde gordels houden een kind rechtop, ook in zijn of haar slaap. Bij het ontwerpen van dit stoeltje is duidelijk aandacht besteed aan details: de gordels zijn voorzien van zachte pads, de voetsteuntjes zijn zonder gereedschap verstelbaar en er is een bijpassend windscherm beschikbaar. Bovendien is het zitje met behulp van een apart montageblok ook geschikt voor bevestiging aan een ahead-stuurpen.

Ook goed uit de test: Bobike One Mini en Bobike One Maxi
Ook de fietsstoeltjes Bobike One Mini (voor voorop) en de Bobike One Maxi (voor achterop) kwamen goed uit de test. Deze stoeltjes eindigden in hun categorie als tweede. Zowel de Bobike One Mini als de Maxi bieden een uitstekende combinatie van veiligheid, comfort en gebruiksgemak en ook deze stoeltjes voldoen aan alle geldende veiligheidsnormen voor kinderzitjes.

De Consumentenbond
De Consumentenbond is een onafhankelijke vereniging zonder winstoogmerk die zich inzet voor de consument. De Consumentenbond test jaarlijks een groot aantal producten en diensten. Met deze testen bent u verzekerd van onafhankelijke informatie en koopadvies. Ga naar de website van de Consumentenbond voor de volledige testuitslag van de fietsstoeltjes-test.