Zadel op Stang - fietszitje op het frame - extra zadel voor op herenfiets én damesfiets!

Het is één van de meeste bijzondere concepten wat betreft fietszitjes: de zadel op stang, veelal van het gelijknamige merk Zadel op Stang. ‘Gewoon’, een extra zadel op het frame van de fiets. Maar dan moet het qua montage en zitgemak wel goed doordacht zijn. Bovendien moet een extra zadel op de stang voor zowel herenfietsen als damesfietsen te gebruiken zijn. Precies de producten die daaraan voldoen, hebben een plek gekregen op Fietsstoeltje.com.

Dit type fietszitje is ideaal om een kind in de leeftijd van 3-4 tot ongeveer 6-7 jaar op mee te nemen. Het is in veel gevallen een prima alternatief voor het fietsstoeltje, bijvoorbeeld als uw kind te zwaar wordt voor in een voorzitje. Het zadeltje is rotsvast te monteren aan het frame, dat hiermee het gewicht draagt van het kind. Daardoor hebben zijn of haar kilo’s géén invloed op het stuurgedrag.

De Zadel op Stang is ook een handige oplossing voor als er meerdere kinderen tegelijk op de fiets moeten kunnen. Er zijn verschillende modellen, voor elk type heren- of damesfiets is er wel één! Neem dus gerust eens een kijkje in het overzicht hieronder en ontdek welk type Zadel op Stang op uw fiets past. 


Lees meer
Filter uw producten


Zadel op Stang Nummer 4
Er gaat niets boven een Zadel op Stang, zeggen ze in Groningen. En ver daarbuiten. Dit extra zadeltje voor kinderen tot ongeveer 7 jaar – met stalen voetensteun en ruggensteun – is er voor damesfietsen met enkele aluminium buis: Model nummer 4.
Zadel op Stang Nummer 5
Om een herenfiets met oversized aluminium frame geschikt te laten zijn voor een extra zadeltje, is er Zadel op Stang nummer 5. Dit alternatieve fietszitje met stalen voeten- en ruggensteun is gemaakt voor een dikke onderbuis en kan tot 40 kilo aan.
Zadel op Stang Nummer 3
Heeft u een damesfiets met aluminium frame, oversized en met dubbele buis? Dan is de Zadel op Stang nummer 3 de aangewezen keus. Met stalen voetrusten (ideaal voor het opstappen!) en ruggensteun. Een extra zadeltje? Ideaal voor het iets oudere kind!
Zadel op Stang Nummer 1
Een zadel voor op de stang, dat kan óók op een damesfiets! De Zadel op Stang nr. 1 is er speciaal voor gemaakt. Dat geeft weer extra vervoersmogelijkheden, zeker bij iets oudere kinderen tot ongeveer 40 kilo. Compleet met ruggensteun en voetsteunen!
Velo zadel met framebuisklem
Een junior zadel voor op het frame van de herenfiets. Zo makkelijk kan het zijn: gewoon een extra zadel bevestigen, zodat uw al iets groter zijnde kind gemakkelijk en veilig met u mee kan.
Zadel op Stang Nummer 2
Een stabiel zadel voor op een herenfiets met stalen stang. Dat is deze Zadel op Stang nummer 2 (van in totaal 5 soorten van dit oer-Hollandse merk). Een kind tot 40 kilo zit comfortabel en dicht bij u. Inclusief voetsteunen en ruggensteun!
Zadel op Stang Spaakbeschermer
Deze spaakafschermer voorkomt een botbreuk of andere verwonding van een kindervoet die tussen de spaken komt. Deze aluminium accessoire van Zadel op Stang is zeer licht, toch sterk, en weerbestendig. Past bij elk model van de Zadel op Stang.
*Incl. btw
Pagina 1 van 1